İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kurtuba Camii, 30 euroya kilisenin olmuş

Kurtuba Camii, 30 euroya kilisenin olmuş

Kurtuba Camii, 30 euroya kilisenin olmuş
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2962 Beğen : 0

İspanya Endülüs Devleti’nden kalma en muhteşem eserlerden biri olan Kurtuba Camii’nin 30 euro karşılığında Katolik Kilisesi mülkiyetine geçirildiği ortaya çıktı.

Temeli 780 yılında I. Abdurrahman tarafından atılan Kurtuba Camii 12 asır sonra, 2 Mart 2006’da Cordoba Belediyesi tapu kayıtlarına Katolik Kilisesi adına kaydolunmuş. Konuyu ilk kez gündeme getiren sol görüşlü Publico gazetesi yazarı Ignacio Escolar, bunun bir hırsızlık olduğunu öne sürerek Kilise’yi ve İspanyol hükümetini sert bir dille eleştirdi.

Escolar’ın iddialarına göre, 1998 yılında dönemin Başbakanı Jose Maria Aznar’ın mortgage yasasını değiştirmesiyle Kilise, kamu binalarını kendi mülkiyetine geçirme hakkı elde etti. Kilise’nin şehrin tam ortasındaki 23 bin 400 metrekarelik alan için emlak vergisi ödemediğini belirten Ignacio Escolar, katedrale çevrilen tarihi camiinin bakım masraflarını da devletin yaptığını yazdı.

Her sene bir milyondan fazla ziyaretçi çeken Kurtuba Camii’ne giriş ücreti 8 euro tutuyor. Bu ve benzeri işlemler için Kilise’nin devlete vergi ödemediğini kaydeden solcu yazar, Ortaçağ ayrıcalığı olarak nitelendirdiği durumun İspanya’ya yılda 3 milyar euroya mal olduğunu öne sürdü.

Öte yandan Ignacio Escolar’ın Kurtuba Camii’yle ilgili yazısı sosyal paylaşım sitesi twitter’da en çok tartışılan konu başlıklarından biri oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler