İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kur'an dersi Twitter'ı da salladı!

Kur'an dersi Twitter'ı da salladı!

Kur'an dersi Twitter'ı da salladı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2844 Beğen : 0

Meclis dün 4+4+4 kavgaları arasında Kur'an'ı Kerim'in ve Peygamber Efendimizin hayatının ortaokullarda ve liselerde seçmeli ders olarak okutulmasını içeren 9. maddeyi kabul ederek yasalaştırdı. Kanun teklifi görüşümeye başlanmasıyla birlikte Twitter'da bomba etkisi yaptı ve bir anda TT listesinin ilk sırasına yerleşti.

MHP'nin önerisiyle Meclis'ten geçen bu yasa çok tartışıldı ve daha da uzunca bir süre tartışılacak gibi.

KUR'AN'IN SEÇMELİ DERS OLMASINA OLUMLU BAKANLAR ÇOĞUNLUKTA

Gelen yorumların geneline baktığımızda Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olmasına olumlu bakanların çoğunlukta oldukları gözlendi. Olumlu düşünenler arasında "Kur'an-ı Kerim'in devlet tarafından öğretilirse ve başka merciler tarafından yanlış bilgilerle din eğitimi altında gençlerin beyinlerinin yıkanmasının önüne geçilmiş olur" ve "büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede isteyenlerin Kur'an-ı Kerim eğitimi alması en doğal haklarıdır" düşünceleri hakimdi.

DERSİ SEÇMEYEN DİNSİZ OLUR MU?

Fakat olumsuz düşünceler de var. Olumsuz ise düşünenler seçmeli de olsa dersin bir müddet sonra zorunlu hale geleceğinden çekindiklerini belirtiyorlar. Dersi seçmeyenlerin baskı göreceğini, dinsizlikle sulanacağını ve daha insanların küçük yaşlarda ayrımcılık ile tanışacağını belirtiyorlar. Ve birde Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olacaksa buna özgürlük adına evet deriz fakat o zaman diğer dinler de seçmeli ders olarak sunulmalı diyenlerin sayısı da az değil.





Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler