İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kırım Müftülüğü: Medreseye baskın kabul edilemez

Kırım Müftülüğü: Medreseye baskın kabul edilemez

Kırım Müftülüğü: Medreseye baskın kabul edilemez
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2524 Beğen : 0

Kırım Müftülüğü, geçtiğimiz günlerde çocukların hafızlık eğitimi aldıkları bir medreseye yapılan baskınla ilgili olarak bir bildiri yayınladı ve Kırım Müslümanlarının baskı altında olduklarını bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu kaydetti

Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Müftülüğünün bünyesinde olan dini eğitim kurumlarının denetim yöntemlerini kesinlikle kabul etmediğini ve karşı olduğunu duyurdu. Kırım Müftülüğü ayrıca, geçtiğimiz günlerde bir medreseye yapılan baskının da asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Kırım Haber Ajansı (QHA)'da yer alan habere göre, Kırım Müftülüğü, 24 Haziran tarihinde Kırım’ın Bulganak köyünde bulunan medreseye yapılan baskın nedeniyle yayınladığı bildiride, çocukların eğitim aldığı ve konakladığı eğitim kurumuna yapılan baskının asılsız gerekçelerle yapıldığını belirtti.

Açıklamada, “Maskeli silahlı kişilerin kendini tanıtmadan ve mahkemenin arama kararını sunmadan kapıları ve camları kırarak binaya girmesi, çocuklara silah doğrultarak onları korkutması, insan haklarını ihlal eden, medresede eğitim gören ve eğitim veren insanları aşağılayan benzeri olmayan bir davranıştır” deniyor.

Müftülükten yayınlanan bildiride, silahlı insanların kaba davranışlarının medrese müdür yardımcısının 11 aylık ve 4 yaşındaki küçük çocuğuna ağır psikolojik travma yaşattığı kaydedilirken, Müftülüğün Bulganak’taki medreseye yapılan baskını, İslam’a bağlı olan Kırım Müslümanların haklarının ihlali olarak nitelendirdiği belirtildi.

Bildiride, Kırım Müslümanları Dini İdaresi’nin Kırım’da 1994 yılından beri İslam eğitiminin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüğü, 20 yıldan beri medreselerin açıldığı, eğitim verildiği kaydedilirken, bu süre içerisinde ideolojik nitelikli hiçbir ihlalin tespit edilmediği belirtildi.

Kırım Müftülüğü, bünyesinde olan eğitim kurumlarının denetiminin insan hakları ve yasalara uygun şekilde yapılmasını talep etti ve müminlerin onurunu kırmanın Kırım’da mutlaka milletler arası ve dinler arası çatışmaya yol açacağını vurguladı.

24 haziran 2014 tarihinde sabah 6.30 sıralarında yaklaşık 30 maskeli silahlı kişi Akmescit'in Bulganak köyünde yerleşen hafızlık medresesine baskın düzenledi. Hiçbir açıklama yapmayan ve arama emri göstermeyen görevliler 13 öğrenci ve 2 öğretim görevlisinin bulunduğu medrese binasında arama yapmaya başladılar. Çocukların dini eğitim aldıkları kurumda silah, uyuşturucu ve radikal içerikli kitap arandığı bildirildi. Arama yaklaşık 5 saat sürdü. Arama sonucunda şüpheli hiçbirşey bulamayan maskeli silahlı kişiler Rusya Federal Güvenlik Servisi görevlileri olduklarını belirttiler.

Kaynak: QHA



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler