İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Tahtakale Camii 51 yıl sonra ibadete açıldı

Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Tahtakale Camii 51 yıl sonra ibadete açıldı

Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Tahtakale Camii 51 yıl sonra ibadete açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2491 Beğen : 0

Güney Kıbrıs’ta bulunan ve 21 Aralık 1963’den sonra ibadet edilemeyen Mağusa Kapısı bölgesindeki Tahtakale Camii’nde 51 yıl sonra ilk namaz kılındı… Böylelikle 1826 yıllarında inşa edilen Cami ibadete açıldı.

Güney Kıbrıs’taki caminin açılışına Din işleri başkanı Talip Atalay, Kıbrıs Ortodoks Kilisesi’nden Papaz Savvas Hacıyonas ile İsveç Büyükelçiliği Yetkilileri eşlik etti.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Tahtakale bölgesinin, toplumlar arası çatışmaların başladığı Aralık 1963’te Kıbrıslı Türklerin ilk ayrılmak zorunda kaldığı bölgelerden biri olduğunu kaydetti. Atalay, “Burada olmak çok güzel çünkü acıların bir gün iyileşip yeniden normale dönme konusunda umudun varlığını gösteriyor” dedi.

Atalay, İsveç Büyükelçiliği ile Kıbrıs Ortodoks Kilisesi’ne teşekkür etti.

Ortodoks Kilisesi’nden Papaz Savvas Hacıyonas, Arnavutluk’ta olan Kıbrıs Ortodoks Başpiskoposu Hristostomos’un, Din İşleri Başkanı Atalay’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savvas dini liderleri bir ayara getirmeyi başarmasından dolayı İsveç elçiliği yetkililerine teşekkür etti.

Kurulan ilişkiler sayesinde dini mekanlara serbestçe kullanılmaya başlandığını kaydeden Papaz Hacıyonas, “Diyalogun kurulmasında hedef inanç özgürlüğüdür. Bu diyalog sayesinde dini eser ve ibadet yerlerini ziyaretin önü açıldı” dedi.

Dinler arası diyalogu organize eden İsveç Büyükelçiliği’nden Peter Weiderud ise bir Kıbrıs Türk dini liderin Güney Kıbrıs’a 51 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği ziyareti “tarihi bir olay” olarak niteledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler