İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kenya'da İslam alimi Şerif öldürüldü

Kenya'da İslam alimi Şerif öldürüldü

Kenya'da İslam alimi Şerif öldürüldü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2627 Beğen : 0

Kenya'da tanınmış alimlerinden Şeyh Ebubekir Şerif uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Kenya'nın Mombasa kentinde, bölgedeki tanınmış Müslüman liderlerden alim Şeyh Ebubekir Şerif, kimliği bilinmeyen kişilerce öldürüldü. Mombasa polis yetkilisi Robert Kitur, yaptığı açıklamada, halk arasında "Makaburi" olarak bilinen Şeyh Ebubekir Şerif'in, Şanzu bölgesinde aracıyla giderken yanındaki arkadaşıyla birlikte vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Şeyh Ebubekir Şerif'in, Kenya'nın kıyı kesiminde tanınan ve sözünü sakınmayan imamlardan olduğu ve çok fazla takipçisi bulunduğu biliniyor. Şerif'in Majengo'da imamlık yaptığı Şuheda Camisi, şubatta, "Müslüman gençlerin radikalleştirilmesi için kullanıldığı" gerekçesiyle polis baskınına uğramıştı.
Birleşmiş Milletler (BM)'nin Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütüne destek vermekle itham ettiği Şerif, Nairobi'de 2010'da bir kişinin öldüğü bir saldırıyla ilgili dava kapsamında bu hafta mahkemeye çıkacaktı. Ancak Ebubekir Şerif'in Eş-Şebab'ı desteklemediği belirtiliyor.


Dün akşamki saldırının failleri henüz bilinmese de Makaburi'nin yakın zamanda yaptığı açıklamalarında, "sıranın kendisine geldiğini" ve ülkenin terörle mücadele birimleri tarafından izlendiğini söylediği belirtiliyor. Şuheda Camisi ile bağlantılı imamlar Şeyh İbrahim Ömer ve Şeyh Abud Rogo da benzer şekilde, aynı yol üzerinde öldürülmüştü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler