İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İsveç'te bir camiye daha saldırı

İsveç'te bir camiye daha saldırı

İsveç'te bir camiye daha saldırı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2667 Beğen : 0

İsveç'te camilere saldırılar devam ediyor. İki gün önce saldırıya uğrayan caminin yakınındaki bir camiye daha saldırı düzenlendi

İsveç’in Eskiltuna şehrinde 2 gün önce kundaklanan caminin ardından bu gece de bir başka cami daha saldırıya uğradı.

Daha önce kundaklanan camiye sadece birkaç yüz metre mesafedeki caminin önündeki araçlar tahrip edildi, caminin duvarları ve camları zarar gördü.

İsveç Emniyet Müdürlüğünden Lars Franzell, Jarntorgsgatan Caddesi'nde bulunan camiye yapılan saldırı ile ilgili ilgili ilk incelemelerin yapıldığını, ancak geniş çaplı çalışmaların sabahleyin başlatılacağını belirterek, görgü tanıklarından yardım istedi.

Saldırının Somalililere ait camiye yapılan saldırı ile bağlantısı ve saldırganın aynı kişi olup olmadığı araştırılıyor. Lars Franzell, yapılan saldırı sırasında binaya bir şey atılmadığını, ancak pencerenin kırılmaya çalışıldığını belirterek, "Saldırı sırasında pencere çift camlı olduğu için üstteki camı kırılmış. Saldırgan aynı zamanda dışarıda park halindeki iki araca zarar vermiş. İki saldırının birbiriyle bağlantısı araştırılıyor" dedi.

İlk saldırının üzerinden iki gün geçmeden ikinci bir saldırının gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Başbakan Stefan Löfven, camiler etrafında bu kez çok iyi güvenlik önlemleri alındığını söylemiş, bunu karşılık ırkçılar da sosyal medya üzerinde saldırıların devam edeceği sinyali vermişti. İkinci saldırıdan sonra İsveç hükümetinin ırkçılara ve ırkçı kuruluşlara karşı nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler