İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İşte Çamlıca'da yapılacak cami

İşte Çamlıca'da yapılacak cami

İşte Çamlıca'da yapılacak cami
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3307 Beğen : 0

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek caminin projesi açıklandı.

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'ne yapımı planlanan cami için açtığı yarışma kapsamında; Asil Seçici Kurul ve danışman üyeleri, inceleme ve değerlendirmeler sonucu, ödül ve mansiyon alan projeleri belirledi.

Bu doğrultuda; birincilik ödülüne layık proje bulanamadı. İkincilik ödülüne, 16 numaralı Süleyman Akkaş, Nihal Şenkaya Akkaş, Dilek Ersen ve Şeyda Osanmaz Sanmaz'ın ''AYL46'' rumuzlu projesi ile 59 numaralı Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun ''SAS33'' rumuzlu projesi layık görüldü.

Yarışmada üçüncülük ödülü de 21 numaralı Eyüp Dursun'un ''T3E4S'' rumuzlu projesi ile 36 numaralı Ercan Şahin'in ''DRM80'' rumuzlu projesi arasında paylaştırıldı.
Uygulanacak Proje

Dernek, Çamlıca Tepesi'ne, jüri tarafından 2'incilik ödülüne layık görülen 2 projeden ''SAS33'' rumuzlu Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun hazırladığı projenin cami olarak inşa edilmesine karar verdi.

Dernek, projeyi, ''İbadet mekanlarının yanında sosyal, kültürel ve eğitim mekanlarını içinde barındıran kompleks bir proje şeklinde tasarlandığı, geleneksel Türk-İslam mimari tarzı ile günümüz çizgilerini bütünleştirerek Anadolu'nun batıya bakan yüzünde şehir siluetine katacağı değer ile döneminin sembol eserlerinden biri olarak yerini alacak bir proje olmasından dolayı'' seçti.

100 MİLYON LİRAYI GEÇECEK

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, cami projesinin, 100 milyon lirayı geçeceğini düşündüklerini söyledi.
Kara: "Arazinin Yüzde 6'sını Kaplayacak"

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak camiye ilişkin, ''Çamlıca'daki bu arazimiz, gerçek anlamda tüm kullanıma açılacak olan alan 250 bin metrekare. Bu arazimiz içinde camimizin oturacağı alan, 15 bin metrekare. Böyle baktığımızda yüzde 6'sına denk geliyor'' dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler