İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler 'IŞİD Siyonist oyunudur' dedi işinden oldu

'IŞİD Siyonist oyunudur' dedi işinden oldu

'IŞİD Siyonist oyunudur' dedi işinden oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2716 Beğen : 0

Hollanda Adalet Bakanlığı'nda kıdemli memur olarak çalışan Yasemina Haifi, Twitter hesabından ‘IŞİD, İslam dinini karalamak için bir Siyonist oyunudur’ yazdığı için işten atıldı

Hollanda Adalet Bakanlığı'nda kıdemli memur olarak çalışan Yasemina Haifi, Twitter hesabından ‘IŞİD, İslam dinini karalamak için bir Siyonist oyunudur’ yazdığı için işten atıldı.

The De Telegraaf gazetesinin haberine göre, Güvenlik ve Adalet Bakanlığı adına Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nde proje lideri olarak çalışan Yasmina Haifi, Twitter hesabına “IŞİD'in İslam diniyle alakası yok İslam'ın imajını karalamak amacıyla Siyonistler tarafından planlanmış bir oluşum” ifadesini yazdı.

Bu ifadelere gelen tepkilerin ardından Bakanlık, Haifi'nin işine son verdi. Bazı milletvekilleri Haifi'nin memuriyetten de çıkarılmasını istiyor. Sosyal Demokrat eğilimli İşçi Partisi (PvdA) üyesi olan Yasmina Haifi'ye tepki gösterenler arasında kendi partisinden milletvekilleri de var. PvdA partisinin milletvekili Ahmed Marcouch, Haifi’nin sözlerini ‘aptalca ve kabul edilmez’ olarak nitelendirdi.

Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) Milletvekili Pieter Omtzigt de, "Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'nda çalışan biri bile böyle düşünüyorsa 'terörle' mücadele konusunda işimiz epey zor" açıklamasını yaptı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANDIM

Kendisini savunan Haifi ise, "Ben ifade özgürlüğümü kullandım. Anlaşılan bunun için bedel ödemek zorundaymışım. Yaptığım açıklamaya neden mesafe koymam gerektiğini bilmiyorum, benim düşüncem bu" dedi.

IŞİD hakkında söyledikleriyle ilgili elinde kanıtının olduğunu söyleyen Haifi, Hollanda Radyosuna konuşurken, “IŞİD ile siyonist İsrail devleti arasında bağlantı olduğunu gösteren çok sayıda kanıt var. Yazdığım tweet bununla ilgiliydi” dedi.

IŞİD'le ilgili Twitter mesajını silen Yasmina Haifi, "Mesajımın işimle ilgili bu kadar siyasi duyarlılık oluşturacağını bilmiyordum. Böyle bir amacım da yoktu" dedi. Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, Haifi'nin memuriyete devam edip edemeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Al Jazeera



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler