İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İngiltere'de baskı başörtüsünü yaygınlaştırdı !

İngiltere'de baskı başörtüsünü yaygınlaştırdı !

İngiltere'de baskı başörtüsünü yaygınlaştırdı !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2701 Beğen : 0

İngiltere'de bulunan Müslüman kadınlar arasında başörtüsü kullanımının son yıllarda artmaya başladığı belirtiliyor. Bunun sanılanın aksine Müslüman ailelerin telkin ve baskısıyla değil, Müslümanlara yönelik saldırıların uyanışa vesile olduğu belirtiliyor

İngiltere'de Müslümanlara yönelik şiddet ve tehditler ülkede bulunan Müslüman kadınları başlarını örtmeye sevk ediyor. İslamofobik saldırılara maruz kalan Müslüman kadınlar için bu durum bir tür uyanış vesilesi oluyor.

Reuters'ta yer alan bir haberde, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan genç bir Müslüman kızın başını örtmesinin hikayesi anlatılıyor. Sümren Faruk isimli genç kız, Londra sokaklarında uğradığı saldırı sonucunda başını örtme kararı aldığını söylüyor.

Sümren Faruk, ahlaki yönden rahatsız edici saldırılara bir tepki olarak ve Müslüman olduğunun anlaşılması için başını örtmeye karar verdiğini söylüyor.

İngiltere'nin 63 milyonluk toplam nüfusunun yaklaşık yüzde beşini Müslümanlar oluşturuyor. Yaklaşık 3,5 milyon Müslüman'ın yaşadığı ülkede kadınlar arasında başörtüsü kullanımının son yıllarda yaygınlaşmaya başladığı belirtiliyor. Bunun sanılanın aksine, Müslüman ailelerin baskı ve telkinlerinden dolayı değil, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırı, tehdit ve baskılara tepki olarak meydana geldiği belirtiliyor.

Müslüman kadınların, İngiltere'de uğradıkları saldırılardan dolayı inançlarının dışarıdan anlaşılmasını istedikleri ifade ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler