İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hükümetten 'Kürtçe vaaz'a destek

Hükümetten 'Kürtçe vaaz'a destek

Hükümetten 'Kürtçe vaaz'a destek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3083 Beğen : 0

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkçe dışında yerel dillerde vaaz ve hutbe verilebileceğini açıklayan Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez’e tam destek verdi.

Bozdağ, MHP’li Mehmet Günal’ın soru önergesine verdiği yanıtta, 4+4+4 düzenlemesinden, 28 Şubat’a, yeni anayasadan, Kürtçe vaaaza kadar yaptığı açıklamalar nedeniyle muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine hedef olan Diyanet İşleri Başkanı’na sahip çıktı.

Bozdağ, Günal’ın yönelttiği “Diyanet İşleri Başkanlığı siyasi bir kurum mudur? Siyasi açıklamalar yapması uygun mudur? Türkçe dışında yerel dillerde vaat, hutbe, yayın, bildiri yayınlama yetkisine sahip midir?”sorularını da yanıtladı. Diyanet İşleri Başkanı’nın siyasi konularda görüş açıklamadığını ve herhangi bir siyasi konuda taraf tutmadığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Görmez’in yerel dillerde vaaz verilebileceğine ilişkin açıklamalarının Anayasa’ya göre suç olup olmadığı ve bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanı hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı yolundaki sorusuna da, “Anayasada suç tanımı ve herhangi bir suça ilişkin ceza miktarına dair düzenleme bulunmamaktadır. Anayasa’da suç ve cezalara ilişkin temel esaslara yer verilmiştir. Buna göre en temel esas, suç ve cezaların kanuniliği prensibidir” yanıtını verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler