İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hırka-i Şerif Fatih'te ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif Fatih'te ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif Fatih'te ziyarete açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2968 Beğen : 0

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.

Caminin avlusunda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve naatı şerif sonrası Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın yaptırdığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Kutsal emaneti ilk olarak İstanbul Valisi Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, kutsal emanetler itibariyle manevi yönü çok yüksel olan İstanbul'u özel kılan değerlerin en önemlilerinden birinin de Hırka-i Şerif olduğunu dile getirdi.
Hz. Muhammed'in mübarek hırkasının, tevdi olunduğu Veysel Karani'nin ailesi tarafından bugüne kadar korunduğunu hatırlatan Mutlu, "Her yıl ramazanda olduğu gibi insanlarımız bu camiyi, hırkayı ziyaret etmek suretiyle ramazan aylarını daha da bereketlendirecek ve şehri ramazanın manevi coşkusunu daha iyi hissedecek" dedi.

Hırka-i Şerif ziyareti için restorasyon dolayısıyla ibadete kapılı olan caminin bir bölümü açık tutulacak. Mukaddes emanet, ramazan boyunca ziyaret edilebilecek.

Bu sene ilk kez engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, sırada beklemeden görevli personel refakatinde asansör kullanarak ziyaretini gerçekleştirebilecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler