İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hira ve Sevr mağaralarına teleferik kuruluyor

Hira ve Sevr mağaralarına teleferik kuruluyor

Hira ve Sevr mağaralarına teleferik kuruluyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2945 Beğen : 0

Hac ve umre ibadeti için Suudi Arabistan'a gelen ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği Mekke'deki iki mağaraya teleferik sistemi kuruluyor.

Ümmül Kurra Üniversitesi Hac Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Abdul Aziz Saroji, vahiy meleği Cebrail(AS)'ın ilk Kuran ayetini getirdiği Cebel-i Nur dağındaki Hira mağarası ile Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Hz. Ebubekir ile Medine'ye hicret ederken gizlendiği Sevr dağında bulunan Sevr mağarasına teleferik sistemi kurulacağı bildirildi.

Yoğun talep üzerine hareket geçen yetkililer, iki yıl içinde kurulacak teleferik sistemi sayesinde ziyaretçilerin Kabe'nin bulunduğu bölgeden her iki mağaraya daha kolay ulaşacaklarını kaydettiler.

Sarp ve dik kayalarla çevrili mağaraları ziyaret etmek isteyenlerden her yıl onlarcasının düşerek hayatını kaybettiğini bildiren yetkililer, teleferik sisteminin büyük kolaylık sağlayacağını ve 800 metrede bulunan Sevr ile 300 metredeki Hira mağarasına yaşlıların da rahatlıkla gidebileceğini söylediler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler