İslami Haberler

Hacda refakat anlaşmazlığı

Hacda refakat anlaşmazlığı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3534 Beğen : 0

Suudi yetkililer, kadınlara refakat eden erkek akrabaları olmadığı için ülkeye giriş izni verilmediğini söyledi.

Ancak Nijeryalı diplomatlar, Nijerya Hac Komitesi ile Suudi Arabistan arasında yapılan anlaşmanın, kadınların kendi bölgelerindeki hac komitesi yetkililerinin refakatinde hacca gitmelerine izin verdiğini söylüyor.

Yüzlerce kadın, pazar gününden bu yana Cidde ve Medine'deki havalimanlarında tutuluyor.

Nijerya'ya geri gönderilen 171 kadın, Suudi Arabistan'da çok kötü koşullar altında bekletildiklerini, az sayıda tuvaleti paylaşmak ve yerlerde yatmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Nijerya'nın Suudi Arabistan büyükelçisi Ebubekir Şehu Bunu, Suudi dışişleri bakanlığına resmi protesto notası verdiğini söyledi.

Büyükelçi, BBC'ye yaptığı açıklamada, "alıkonulanların erkek akrabalarının refakat etmediği 25-35 yaş arasındaki kadınlar olduğunu, 45 yaş üstü kadınların Suudi yetkililer için kaygı nedeni olmadığını" belirtti.

Muhabirler, Suudi Arabistanlı yetkililerin bu kararının arkasında, halihazırda çok sayıda Nijeryalı kadının iş bulmak için Suudi Arabistan'a yasadışı yollardan giriş yapmış olmasının yatıyor olabileceğini belirtiyor.

'Soyadı anlaşmazlığı'

Nijerya'ya geri gönderilen ilk kafilede yer alan Bilkisi Nasidi, eşleriyle soyadlarının tutmaması nedeniyle kendilerine izin verilmediğini belirtti.

Nüfusunun büyük bölümü Müslüman olan Nijerya'da kadınların yaygın olarak kendi soyadlarını korumaya devam ettiği biliniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler