İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gürcistan 21 camiyi Müslümanlara iade ediyor

Gürcistan 21 camiyi Müslümanlara iade ediyor

Gürcistan 21 camiyi Müslümanlara iade ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2774 Beğen : 0

Gürcistan yönetiminin daha önce el koyduğu 21 cami, hükümet ve dini kurumların temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda iade edildi

Gürcistan yönetimi aldığı yeni bir kararla, daha önce Müslümanların elinden alınan mallar iade edecek.

Gürcistan Devlet Mali İşler Komisyonu'nda üç dinin temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, dini kurumlara ait olduğu halde daha önce el konulan malların iadesi konuşuldu. Toplantıda, mali durum değerlendirmeleri de yapıldı.

Gürcü medyasında yer alan haberlere göre toplantı, dini kurumların mal varlığı ve mali durumunu değerlendiren ilk resmi toplantı olma özelliğini taşıyor.

Yaklaşık 58 bina ve yapının durumunun değerlendirildiği toplantı sonunda devlet kontrolünde olan 21 caminin Gürcistan Müslümanları'nın idaresine verilmesi kararı alındı.

Müslümanlara ait olduğu halde iade edilmeyen diğer ibadet yerlerinin durumu ise daha sonra görüşülecek.

Gürcistan Devlet Dini İşler Konseyi Başkanı Zaza Vaşakmadze’ye göre İslam, Hıristiyan ve Musevi dinlerinin temsilcileri malların iadesi için hükümete başvuruda bulundu. Ermeni Katolik Kilisesinin de bu günlerde aynı başvuruyu yapacağı belirtiliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler