İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Güney Afrika'da 300 yıl Sonra İmam Nikahı Serbest !

Güney Afrika'da 300 yıl Sonra İmam Nikahı Serbest !

Güney Afrika'da 300 yıl Sonra İmam Nikahı Serbest !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3920 Beğen : 0

Malay adalarından Güney Afrika’ya köle olarak getirilen Müslümanların İslami nikâh problemi 300 yıl sonra çözüm yoluna girdi. İslami nikâhı kabul eden Güney Afrika yönetimi Cape Town'da 100 imam görevlendirdi

Güney Afrika'ya 300 yıl önce köle olarak getirilen Müslümanlar her alanda ülkenin ayrılmaz bir parçası oldu ancak diğer alanlarda olduğu gibi sosyal yaşantılarında da birçok sorunla karşılaştılar..

Bu ülkedeki Müslümanların en büyük sorunlarından biri de evlilikleri oldu, sömürgeci yönetim tarafından evlilikleri hiç tanınmadı. Apartheid döneminde de bu sorun devam etti. Kilise evlilikleri tanındı, ancak İslami evlilikler Güney Afrika'nın laik hukuk sistemine uymadığı gerekçesi ile yasal olarak kabul edilmedi.

EVLİ MÜSLÜMAN RESMİYETTE BEKAR GÖRÜNÜYORDU

İslami evliliklerin yasal kabul edilmemesi Müslüman halkın sosyal yaşamında birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyordu. Cape Town İslam Alimleri Başkanı Şeyh Rıfad Fatır bu durumu şöyle anlattı: “Güney Afrika hükümeti yasal sistemde bu yöntemi tanımıyor. Bu da Güney Afrika Milli Nüfus Dairesi’nin imam ile evlenen çiftlerin kaydını sisteme işlemediği anlamına geliyor. Bu durum birçok soruna da yol açıyor. Örneğin bir cenaze vardı ve torunları ölüm belgesini yetkili merciye götürdüler, dedeleri de uzun yıllar evli olan Müslüman biriydi. Ölüm belgesinde de hiçbir zaman evlenmediği yazıyordu. Bu aile için kabul edilmesi zor bir şeydi.”

HATADAN 300 YIL SONRA VAZGEÇİLDİ

Bununla birlikte Güney Afrika yönetimi, aradan 300 yıl geçtikten sonra İslami evlilikleri kabul etme kararı aldı. İlk uygulama Cape Town'da başladı, 100 imam nikah kıymak için görevlendirildi. İslam alimleri ve imamlar, aile bakanlığı ile kuralların İslami usule de uyacak şekilde yenilenmesi için görüşmelerini sürdürüyor.

Güney Afrika'da İslami evlilik törenleri camii veya düğün salonlarında misafirlerin katılımı ile gerçekleşiyor. En önemli kural ise, gelin ve damat adayının bu evliliği kabul ettiklerini sesli bir şekilde ifade etmesi. Törende, imam evlilik duasını yapıyor ardından Kuran'ı Kerim okunuyor ve ilahiler söyleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler