İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gaynuddin: Moskova-Ankara-Tahran birliğini destekliyoruz

Gaynuddin: Moskova-Ankara-Tahran birliğini destekliyoruz

Gaynuddin: Moskova-Ankara-Tahran birliğini destekliyoruz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2561 Beğen : 0

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, "2015'te "Moskova-Ankara-Tahran" ekseninde oluşan jeopolitik birliğe, Doğu'ya yöneliş sürecinde tüm gücümüzle katkı vermeyi hedefliyoruz" dedi. Gaynuddin, 2014 yılının en önemli gelişmesinin de Kırım'ın Rusya'ya bağlanması olduğunu söyledi.

Rusya'da yayımlanan İslam Minbare gazetesine 2014 yılını değerlendiren Gaynuddin, "Tarihçiler, Kırım'ın Rusya ile yeniden birleşmesini iki açıdan ele alacak. Birincisi, bu birleşme, Rusya'nın yaptığı medeni bir tercihti. Çünkü birleşmenin doğrudan ya da dolaylı etkisiyle birlikte Rus dış politikasında değişiklik meydana geldi ve Doğu'ya yöneliş başladı. İkincisi ise, bu birleşme sonucunda dünyadaki siyasi gelişmelerin tek bir merkezden yönetildiğine ilişkin efsane sona ermiş oldu. Rusya Müslümanları için bu birleşme, Kırım Tatar halkının ailemize yeni bir kardeş olarak katılması anlamına geliyor" dedi.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölüm yıldönümüyle dolayısıyla Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine katıldığını ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü hatırlatan Gaynuddin, Ankara'nın verdiği desteğe dikkat çekerek, "Genel merkezi Moskova'da bulunan Uluslararası İslam Forumu, İslam dünyasının farklı merkezleri arasında diyalog platformu olarak görülüyor. 2015'te "Moskova-Ankara-Tahran" ekseninde oluşan jeopolitik birliğe, Doğu'ya yöneliş sürecinde tüm gücümüzle katkı vermeyi hedefliyoruz. Bu noktada 1 Ocak 2015'te faaliyete geçen Avrasya Ekonomik Birliği'ni de unutmamamız gerekiyor" diye konuştu.

2014 yılında Rusya'nın farklı bölgelerinde cami sayısının artmasından ve bazı camilerinden restore edilmesinden memnun olduklarını da dile getiren Gaynuddin, böylelikle camilere giden inananların sayısında da artış kaydedildiğini ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler