İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Fransız yargısında başörtüsü skandalı!

Fransız yargısında başörtüsü skandalı!

Fransız yargısında başörtüsü skandalı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2742 Beğen : 0

Fransız Yargıtayı, başkent Paris yakınlarındaki Chanteloup-les-Vignes banliyösünde bulunan, ''Baby Loup'' isimli kreşte görevli öğretmen Fatima Afif'ın, 2008 yılında başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için işten atılmasıyla ilgili davada şirketi haklı buldu.

Kararın bundan sonraki davalarda emsal teşkil edeceği belirtilirken, Yargıtaydan yapılan açıklamada "Herhangi bir özel şirket kendi bünyesinde temel özgürlüklere dair kısıtlamalar yapmadığı takdirde, bu kısıtlamalar yapılacak görevin tabiatına ve amacına uygun bir şekilde temellendirilebilir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca şirket içi yönetmelikteki dini ifade özgürlüğünün genel bir karakter taşımadığı belirtildi.

Fransız Yargıtayı, daha önce Fatma Afif'in itiraz başvurularıyla ilgili olumlu kararlar veren iş mahkemesi ve istinaf mahkemesinin hükmünü, kreşin ''özel statüde'' olduğunu gerekçe gösterek bozmuştu. Savcılık makamının tekrar bu karara itiraz etmesinin ardından, dava bir kez daha istinaf mahkemesine ve sonrasında Yargıtay Genel Kurulu'na gitmişti.

Yargıtayın, Afif'in başvurusunu kabul etmesinin ardından hükümet, bu konuda yasa tasarısı hazırlamak istemiş ancak gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler