İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Fransa, Selefiler belgeselini gençlerin izlemesine izin vermedi

Fransa, Selefiler belgeselini gençlerin izlemesine izin vermedi

Fransa, Selefiler belgeselini gençlerin izlemesine izin vermedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2341 Beğen : 0

Fransa Kültür Bakanı, tartışma yaratan ‘Selefiler’ belgeseline 18 yaş sınırı getirildiğini açıkladı. Filmin ilk gösteriminden önce kısa bir açıklama yapan Kültür Bakanı Fleur Pellerin, "Aşırı şiddet içeren sahnelerin yayınlanmasına dair çekinceleri dikkate alarak, komitenin yaş sınırlaması konusundaki önerisine uymaya karar verdim" dedi.

Eseri ortaya çıkaranların işine saygı duymanın kendisinin görevi olduğunu söyleyen Pellerin, bunun yanı sıra genç insanların korunmasına yönelik önlemleri almanın da işinin bir parçası olduğunu hatırlattı.

Film, aşırı şiddet sahneleri içerdiğine dair bir notla birlikte yayınlanacak ve tanıtım yapılan posterlerde de yaş sınırlamasına dair uyarılar bulunacak.

IŞİD MİLİTANLARININ GÜNLÜK HAYATINI ANLATIYOR

François Margolin ve Moritanyalı gazeteci Lemine Ould Salem tarafından çekilen Selefiler belgeseli, IŞİD'e bağlı, İslami Mağrip El Kaidesi militanlarının Mali, Irak, Cezayir, Tunus ve Moritanya'daki günlük hayatlarını anlatıyor. 2012-2015 yılları arasında çekilen belgeselde, propaganda görselleri ve cihatçıların çektiği videolar da belirgin bir şekilde yer alıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler