İslami Haberler

FIFA'dan başörtüsüne onay

FIFA'dan başörtüsüne onay
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2866 Beğen : 0

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) toplantısında, Uluslararası Tıp Komitesi'nin, FIFA tarafından gönderilen eşarp tasarımlarının, kadın oyuncuların sağlığına tehdit olmadığı sonucuna vardığı belirtildi. Bunun üzerine, FIFA'nın başörtüsüne onay verdiği açıklandı.

FIFA Başkan Yardımcısı Ürdün Prensi Ali, kararın ardından yaptığı açıklamada, yasağın kalkması için çok çabaladıklarını belirterek, “Ülkelerinde zorunlu olarak başörtüsü takmak zorunda olan Müslüman kadın sporcuların da oyunlarda veya maçlarda başörtüsü takabilmelerini sağlamak için yıl boyu devam eden kampanyalar düzenledik” dedi.

FIFA, 2007 yılında güvenlik sorunu yarattığı gerekçesiyle başörtüsü veya dini simgelerle sahaya çıkılmasını yasaklamış, bu karar İslam ülkelerinde büyük tepki yaratmıştı.

Geçen yıl Londra Olimpiyat Oyunları elemelerine katılan İran Kadın Futbol Takımı, oyuncularının başörtüsüyle sahaya çıkmasına izin verilmemesinin ardından diskalifiye edilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler