İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Fethullah Gülen okul kitaplarında

Fethullah Gülen okul kitaplarında

Fethullah Gülen okul kitaplarında
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3717 Beğen : 0

İzmir’in Buca İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Makbule Süleyman Alkan İlköğretim Okulu’nda dağıtılan ‘Efendimizin yüce ahlakı’ adlı kitabın içinde yer alan, "Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin de tespitlerine bakalım, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yalan ile ilgili şu sözleri ile bahsi kapatalım" cümleleri hükümetin istediği okul müdürü modelini ortaya koydu. Okula iki ay önce atanan okul müdürünün ilçe milli eğitimden izin almadan, okulun rehberlik ve danışma bölümü öğretmenlerinin görüşüne gerek duymadan tüm öğrencilere dağıttığı kitap, öğretmenleri ve velileri oldukça rahatsız etti.

Çok yakın zamanda Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü yapan okul müdürü Abdullah Kayacı’nın, görevi sırasında okullara gönderdiği yazılarda izin alınmaksızın bu tür çalışmalar yapılamayacağı yönünde yazılar göndermesine rağmen; kendisi müdür olduğunda bunu unutarak, hiçbir izni veya onayı beklemeden, komisyon kurmadan, pedegojik etkilerini inceletmeden, kutlu doğum haftasının ardından kitap dağıtması tepkilere neden oldu.
Konu ile bilgisine başvurduğumuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık ise, inceleme başlatacaklarını söyledi.
Okul müdürünün kısa süredir görev yaptığı okulda daha öncede dershaneler ile anlaşarak okulda izinsiz dershane sınavı yaptığını ve öğrencilerden de sınav parası aldığını söyleyen veliler, saygın ve örnek olan bu okulda bu tür uygulamalar ile karşılaşmak istemediklerini söyleyip, ilçe milli eğitim müdürlüğünün gerekenleri yapmasını beklediklerini ifade ettiler.
NE BU ACELE!
Okulda dağıtılan ‘Efendimizin yüce ahlakı’ adlı kitapta Fethullah Gülen’in ‘Ölçü veya yoldaki ışıklar’ kitabından alıntı yapılarak referans gösterilmesi, Gülen’den ‘Muhterem’ diye söz edilmesi, yakında birçok okul kitabında Fethullah Gülen’in sözlerinden alıntılara yer verileceğinin ilk adımları olarak yorumlandı.
AKP hükümetinin tüm toplumsal tepkilere rağmen eğitim sistemini kesintili hale getiren 4+4+4 eğitim sistemini meclisten geçirip, cumhurbaşkanının da jet onayı ile yasalaştırdığı sistemdeki Kur’an ve Peygamberin hayatının seçmeli ders haline getirilmesi, zorunlu din derslerinin aynen devam etmesi, eğitimin dini boyutunun güçleneceğini gösterirken, uygulamaya hemen başlanması dikkat çekti. Yasa henüz cumhurbaşkanının onayından geçmemişken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazı ile okulların yasaya uygun hale getirilmesini istemiş, ilk toplantıda tüm detayların konuşulacağını bildirmişti.( Birgün)


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler