İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Evlerin işaretlenmesi, Alevileri sokağa döktü

Evlerin işaretlenmesi, Alevileri sokağa döktü

Evlerin işaretlenmesi, Alevileri sokağa döktü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2863 Beğen : 0

Pir Sultan Abdal Derneği İstanbul Şubeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, BDP, ÖDP, TKP ve ESP'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin yurttaş, Kartal Ahmet Şimşek Koleji önünde toplanarak, Ankara Caddesi üzerinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Irkçı, gerici, faşist AKP'yi durduracağız", "Alevilik haksızlığa başkaldırıdır", "Aleviyiz haklıyız, kazanacağız", "Yeni saldırılara boyun eğmeyeceğiz" ve "Buradayız Aleviyiz bizi de işaretleyin" yazılı dövizler açan yurttaşlara, caddedeki yurttaşlar da alkışlarla destek verdi.

Grup adına açıklama yapan PSAKD Genel Merkez yöneticilerinden Atilla Özdemir, "Cumhurbaşkanına, Başbakana ve İçişleri Bakanı'na soruyoruz? Alevi açılımının ileri demokrasi anlayışınızdaki formatı bu mudur? Siyasi iktidara çağrımız sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi ve bir süredir ülkemizin farklı yerlerinde duvarlara anlamsız şekillerde resim ve yazılar yazan bu kabiliyetsizleri yakalayıp adalete teslim etmesi ve halkımız arasına düşmanlık tohumları ekilmesini sağlayacak söylem ve eylemlerden vazgeçmesidir. Ancak bilinmelidir ki ülkemizde ve bölgemizde yaşanan tüm gelişmelerin takipçisi olacağız ırkçı gerici ve halk düşmanı AKP'yi durduracağız" diye konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler