İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Dünyada Şia’ya Karşı Kıyam Başlatılmıştır!

Dünyada Şia’ya Karşı Kıyam Başlatılmıştır!

Dünyada Şia’ya Karşı Kıyam Başlatılmıştır!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2150 Beğen : 0

Ayetullah Cafer Süphani, Şia aleyhinde kıyamın başlatıldığı bir dünyada yaşadığımızı söyledi ve ekledi: Bu mezhebin tek suçu hiçbir müstekbir devletin boyunduruğu altına girmeyişidir. Nijerya’da ordu tarafından yaklaşık 500 kişinin katledildiğini duydunuz. Devlet, bundan haberim yok diyor. Şimdi oturup yüzlerce defa da bu olayı kınasak bir sonuca ulaşamayacağız.

Ayetullah Cafer Süphani, Kum kentinin Mescid-i Azam camiinde yüzlerce öğrenciye verdiği yüksek düzey usul dersinin sonunda Resulullah’tan (s.a.a) şu hadisi nakletti: “Ameller niyetlere göredir. Her kişiye niyetinin karşılığı verilir. Her kim Allah ve Resulü için hicret ederse onun hicreti Allah ve Resulüne doğru olur. Her kim dünya için hicret ederse ona ulaşır, her kim bir kadın için hicret ederse onunla evlenir. Kişinin hicreti, hicret ettiği şeyedir.” Bu hadis hem Şia kaynaklarında hem de Ehlisünnet kaynaklarında nakledilmiş muteber bir hadistir. Bu hadise göre amel niyete tabidir. Dolayısıyla hem niyet hem de amel, her ikisi de güzel olmalıdır. Peygamber (s.a.a) döneminde hicret edenler iki türlüydü: Bazıları Mekke’den Medine’ye hicret ederken Peygamberin hizmetinde bulunmayı ve böylece ahrette büyük mükafatlara ulaşmayı istiyordu. Fakat bazıları bu hicret vasıtasıyla mal, ganimet ve kadın gibi şeylere ulaşmak istiyordu. Bunların ahretten nasibi yoktur. Kıyamette İsrail oğullarının âlimleri ve peygamberleri ile aynı safta olmayacaklardır.

Kum ilim havzasına gelen ilim talebelerinin niyetlerinin temiz olması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Süphani şöyle konuştu: Eğer amacımız kendimizi ıslah etmek ve dinimizi öğrenip yaşamaksa Allah ve Resulüne doğru hicret etmiş gibi bir mükafata nail oluruz. Fakat eğer amacımız öğreneceğimiz ilimle dünyamıza hizmet etmekse kıyamette nasibimiz olmayacak, orada İsrail oğullarının uleması ve peygamberleri ile aynı safta olmayacağız.

Ayetullah Süphani Nijerya’da birçok Şiinin öldürülmesi ile ilgili olaya işaret ederek şöyle konuştu: Şiilik aleyhine kıyamın başlatıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu mezhebin tek suçu hiçbir müstekbir devletin boyunduruğu altına girmeyişidir. Nijerya’da ordu tarafından yaklaşık 500 kişinin katledildiğini duydunuz. Devlet, bundan haberim yok diyor. Şimdi oturup yüzlerce defa bu olayı kınasak da bir sonuç vermeyecek!



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler