İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler D.Türkistan'da tarihi bir cami daha kapattı

D.Türkistan'da tarihi bir cami daha kapattı

D.Türkistan'da tarihi bir cami daha kapattı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3217 Beğen : 0

Çin işgal yönetimi, Doğu Türkistan'ın Çin sınırındaki serhat şehri Gaziyane (Gaziler Şehri) Kumul'da tarihi bir camiyi daha ibadete kapattı.

Hür Asya Radyosunun haberine göre; cami, yerel turizm otoritelerince "turistik bölgelerin içinde olduğu" gerekçesi ile ibadete kapatıldı. Komünist Parti'ye bağlı ve onun güdümündeki Kumul Dini İşler İdaresi'nin de caminin kapatılmasına sessiz kaldığı bildirildi.

18. yüzyılın başlarında inşa edilen ve haziresinde Kumul Hanlarının de defnedildiği bu tarihi cami Eyidgah Camii olarak biliniyor. Anadolu'da Ulu camilerin karşılığı olan Cuma ve bayram namazlarının eda edildiği merkez camii konumundaki bu tarihi camide Çin yönetimi bir süre önce vakit namazlarının kılınmasını yasaklamıştı.

Yaklaşık 250 yıldan beri aralıklarla da olsa ezanın susmadığı bu camide son uygulamadan sonra ezan sesi susturuldu. Camiyi ziyaret etmek isteyen Müslüman Uygurlar 40 Yuan (yaklaşık 14 TL.) giriş ücreti ödemek zorunda kalıyor.

Uygur Türklerine ait sosyal medya sitelerine göre, bu yasaklama Müslüman Uygurların büyük tepkisine neden oldu ve caminin tekrar ibadete açılması için güçlü bir kamuoyu baskısı oluşturuldu ancak, yerel makamlar bu konuda suskunluğunu koruyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler