İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyarbakır'da onbinler kutlu doğum etkinliğinde

Diyarbakır'da onbinler kutlu doğum etkinliğinde

Diyarbakır'da onbinler kutlu doğum etkinliğinde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2791 Beğen : 0

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği tamamlandı.

Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda "Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine bölge ilerinin yanı sıra aralarında Ürdün, Mısır, Suriye ve İran'dan gelenlerin de yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.

Sağanak yağışa rağmen alanı dolduran binlerce kişi sık sık salavat ve tekbir getirirken, "Mısıra selam, direnişe devam", "Katil Sisi" sloganları attı. Çok sayıda katılımcı da üzerinde rabia işareti bulunan döviz taşıdı.

"YAPTIKLARINIZIN HESABINI VERECEKSİNİZ"

Hüda- Par Genel Başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu'nun da katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ı dünyanın neresinde mazlumlar varsa oranın sesini haykıran merkez yapacaklarını söyledi.

"Bu kalabalık tesadüfen burada değildir, bu meydana zindanlarda bunun bedelini ödeyerek geldiler" ifadelerini kullanan Göktaş, dünyanın en acil meselesinin Mısır olduğunu söyledi.

Göktaş, "Ey eşkıya rejim, ey katiller çetesi, ey Müslümanların özgür iradesine ipotek koyan eşkıya Sisi ve çetesi Allah'ın izniyle yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" dedi.

"PEYGAMBER BİZİM İPOTEĞİMİZDE DEĞİL"

Türkiye'nin her yerinde ve birçok yerde bugün binlerce etkinlik yapıldığını anlatan Göktaş, şöyle konuştu:

"Peygambere selam gönderiliyor. Onun elinden, eteğinden tutan ne kadar Müslüman, ne kadar insan varsa bundan dolayı seviniriz. Peygamber bizim ipoteğimizde değil. Herkes ona yönelebilir. Dün bu meydanda başka kardeşlerimiz de 'Hz. Peygambere onun ümmetiyiz' diye seslendiler. Bugün onun elinden, eteğinden tutan insanlar ne kadar çoksa o kadar kurtulan çok olur."

Göktaş, gelişen ve değişen dünyada komünizmin, sosyalizmin ve Kemalizmin kaybettiğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Onun için bugün gelmişler Peygamberin davasına sarılmışlar. Kendi hevesimizi, basit arzularımızı doğru göstermek için Peygamberi model olarak kullanmayalım. Biz Peygambere teslim ediyoruz ama birileri Peygamberi teslim almaya çalışıyor. Böyle bir Peygamber, peygamber olmaktan çıkar. Bu meydan peygamberi bir meydandır. Bu meydan teslimiyetini defalarca ispat etmiştir. Diyarbakır Muhammedi bir şehir olduğunu ortaya koymuştur. Diyarbakır'ı İslam aleminin kalbinin attığı meydan, ümmetin imdadına yetişen, Hz Muhammed'in şehri yapacağız."

Program, Müslüman Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan tarafından yapılan dua ile son buldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler