İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet Yaz Kur’an Kursları Programı Belli Oldu !

Diyanet Yaz Kur’an Kursları Programı Belli Oldu !

Diyanet Yaz Kur’an Kursları Programı Belli Oldu !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2860 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları 22 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, 22 Haziran'da başlayacak ve 15 Haziran'dan itibaren kayıt yaptırılacak olan yaz Kur'an kursları, 9 hafta sürecek.

Yaş sınırı yok…

Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen ‘Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları’ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak.

Kitaplar bu yıl da ücretsiz…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. "Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III" kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.

Engelleri Kur'an ile aşacaklar…

Yaz Kur'an kurslarına katılmak isteyen engellilere, her ilde en az bir cami ya da Kur'an kursunda eğitim verilecek.

Aileler eğitim sürecine dahil olacak…

Kurslarda, eğitim ve öğretim etkinlik ve verimliliğini artırmak için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Eğitim-öğretim süresince, "Her Hafta Bir Ayet, Her Hafta Bir Hadis, Her Hafta Bir İlahi" belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanacak.

Diğer taraftan "Veli-Öğrenci-Kur'an Kursu Öğreticisi" buluşmalarıyla ailelerin eğitim sürecine dahil olması sağlanacak. "Kur'an'ın Anlam Dünyası ile Buluşalım" hedefiyle haftanın bir gününde, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen bölümlerin Türkçe meali anlatılarak, Kur'an'ın hem okunmasına hem de anlaşılmasına katkıda bulunulacak.

Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek

Yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca ramazan ayında öğrencilere yönelik iftar gibi programlar ile gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Yaz Kur'an kurslarına özel internet sitesi…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocukların eğitimlerini evde de sürdürmelerine yönelik bir internet sitesi de tasarlandı. Sitede "Dinimi Öğreniyorum", "İbadetlerim", "Kur'an Öğreniyorum", "Biricik Peygamberim", "Su Gibi Aziz Değerlerim", "Dünyanın Farkındayım", "Oyun Dünyam", "Bir Dünya Kitap" ve "Hünerli Ellerim" gibi başlıklarla çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak içerikler hazırlandı.

2013 yılında 3 milyon 59 bin 409 öğrenci yaz Kur'an kurslarına katılmış, bu rakam 2014 yılında 3 milyon 154 bin 68'e yükselmişti. Bu yıl da 3 milyondan fazla öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katılması bekleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler