İslami Haberler

Diyanet: Nevrotik bir hezeyan

Diyanet: Nevrotik bir hezeyan
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3035 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, engelliler için özel tasarlanan Tuzla Müftülüğü Çiçekçiler Camisi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “Yazar Sevan Nişanyan'ın Hz. Muhammed'e ağır hakaretler içeren filmi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Görmez, ifadeleri ilk duyduğunda bir mümin ve bir insan olarak hicap duyduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu:
“Çünkü her mümin, öncelikle Hz. Peygamber'i canından aziz bilir. Ancak biz her türlü nevrotik hezeyanı da dikkate almak zorunda değiliz. Özellikle bunun altını çizmek istiyorum. Bu sadece bir düşünce değil, bir fikir değil, hatta bir nefret de değil; bir nevrotik hezeyandır. Bu tür nevrotik hezeyanlar karşısında biz müminlere düşen sadece şifa dilemektir, sadece dua etmektir, 'Allah şifa versin' demektir. Müslümanlar, putperestin putuna dahi hakaret etmemekle emrolunmuşlardır Kur'an-ı Kerim 'de. Bilhassa İslam 'a yönelik, Batı'da, Doğu'da eleştiriler yapılmıştır. Hatta İslam'a, Hz. Peygamber'e yöneltilen eleştirileri içeren kitaplardan dünyanın en büyük kütüphanelerinden birisi oluşturulabilir. Ama eleştiri ayrı bir şeydir, mukaddes değerlere hakaret etmek ayrı bir şeydir.”

Görmez, dünyanın İslamofobi'yi, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleyi tartışırken, İslam Peygamberine yönelik bu tür ifadeler kullanmayı, “nevrotik bir hezeyan”, “psikolojik bir hastalık” olarak gördüğünü kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler