İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Diyanet: Hacı Bektaş müzelikten çıkarılmalı

Diyanet: Hacı Bektaş müzelikten çıkarılmalı

Diyanet: Hacı Bektaş müzelikten çıkarılmalı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2830 Beğen : 0

Kutlu Doğum programı ve cami açılışları için Danimarka'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ringsted şehrinde bulunan Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Mehmet Görmez, Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu (DABF) Başkanı Çağdaş Sağlıcak ve Ringsted Alevi Kültür Merkezi Başkanı Derya Topçu'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

DABF Başkanı Çağdaş Sağlıcak, Alevililerin Danimarka'da inanç toplumu olarak kabul edilmesinden dolayı inançlarını özgürce yerine getirdiklerini aynı anlayışı Türkiye'den de beklediklerini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise "Artık Türkiye'de bazı sorunlar aşıldı. Birtakım yanlış anlamalar geride kaldı. İnsanlar Alevi diye kimseyi dışlamıyor. Ben diyanet işleri başkanı olarak cemevini ziyaret edip, canlarla beraber lokma yedim." dedi.

Sağlıcak, Hacı Bektaş'ta bulunan dergahın müzeye çevrildiğini ve Alevilerin inançları için önemli olan bir mekana para vererek girdiklerini belirterek, "Kimse camiye girmek için para ödemiyor ama biz dergaha girmek için ödüyoruz." dedi. Hacı Bektaş'ta yapılan uygulamanın yanlış olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kesinlikle müze tekrar asli olan haline tevdi edilip dergah olarak 100 yıl önce kullanıldığı gibi aslına uygun olarak kullanılmalıdır. Bu konuda ben her türlü desteği vereceğim, gerekli makamlarla temasta bulunacağım." açıklamasını yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler