İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Din Görevlisi Yakup Uçmaz’dan kilisede konuşma

Din Görevlisi Yakup Uçmaz’dan kilisede konuşma

Din Görevlisi Yakup Uçmaz’dan kilisede konuşma
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2731 Beğen : 0

Programa çevre kasaba ve şehirlerin Katolik ve Evangelisch Pastorler ile Kiliselerin yan vakıf kuruluş temsilcileri yanısıra Lügde ve Bad Pyrmont Belediye Başkanları da katıldı. Kilise cemaatinin de hazır bulunduğu programda Din Görevlisi Yakup Uçmaz misafir konuşmacı olarak kilise cemaatine Almanca olarak hitap etti.

Konuşmasında Kur’an’dan “İyilik ve (Allah'ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın” ayeti ve “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i şerif’i ışığında iyilik ve güzelliklerde birlik olmak ve kötülükler karşısında omuz omuza verip mücadele etmek gerektiğini; Yüce Allah (cc), göndermiş olduğu ilahi kitaplar ile yeryüzünde barış ve adaleti amaçladığını; kin, nefret, düşmanlık, merhametsizlik ve zulmü yasakladığını; Hz. Adem’den Hz. Musa’ya, Hz. İsa’ya ve Hz Muhammed (s.a.s)’e kadar gönderilen bütün peygamberlerin barış ve huzurun tesisi için büyük çaba harcamış olduklarından bahsederek; dünyada barış, huzur ve iyiliğin hakim olması için mazlumlar, mağdurlar, yetimler, öksüzler, yurtsuz ve yuvasız masumlar için dua''ederek konuşmasına son verdi.

Program sonunda Müslüman temsilcilerinin programa katılmalarından çok memnun olduklarını ve kilisede Kur’an’dan ayet ve hadis duymanın çok enteresan olduğunu belirterek teşekkür ettiler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler