İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Dedelerden Öğretmenlere Alevilik Dersi

Dedelerden Öğretmenlere Alevilik Dersi

Dedelerden Öğretmenlere Alevilik Dersi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3265 Beğen : 0

Alevi Kültür Derneği (AKD) Mersin Şubesi’nde Ale-vi dedeleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine Aleviliği anlattı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Platformu, Alevi Kültür Derneği’ne “Alevilik nedir? Biz okulda çocuklara Aleviliği nasıl anlatacağız?” talebiyle başvurdu. İki Alevi dedesi ile birlikte Alevi Kültür Derneği Başkanı Engin Gündük, öğretmenlere Aleviliği anlattı. 120 öğretmenin katılması beklenen toplantıya sadece 20 öğretmenin katılması dikkat çekti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Platformu Başkanı Mustafa Köse, okutulan din kitaplarının içeriğinden kendilerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Aleviliğin ilahiyat fakültelerinde de öğretilmediğini söyleyen Köse, internetten edindikleri bilgilerle öğrencilerine Aleviliği anlatmaya çalıştıklarını ve çok yetersiz kaldıklarını söyledi.

AKD Engin Gündük de devletin cemevlerini devletin ibadethane olarak tanımadığını anımsatarak “Devletin memurları olarak devletin tanımadığı bir yerdesiniz. Umarım bu girişiminizden dolayı başınıza bir şey gelmez” dedi. Devletle A-levilerin helalleşmesi gerektiğini söyleyen Gündük, “Sizden isteğimiz çıkıp ‘Biz Aleviliği veya diğer inançları anlatamayız, öğretemeyiz’ demenizdir. Bu yapı, bu müfredat hepimizin inancı önünde bir engeldir. Ben bugün şu cesareti gösteremem, Sünniliği veya başka bir inancı çıkıp anlatma cesaretini gösteremem” diye konuştu.

Alevi dedesi Hüseyin Yalçın da, “Aleviliği ders kitaplarındaki ifadelerle tanıtmaya kalkarsanız çocuklarımızı kendi kültürlerinden iyice koparmış olursunuz. ‘Alevilik Ali yandaşlığıdır’ söylemlerinden lütfen vazgeçin. Müsaade edin Ale-viliği çocuklarımıza biz öğretelim. Müsaade edin her inanç kendi özelliklerini kendisi işlesin. Alevilik kimsenin inancına herhangi bir müdahalede bulunmaz, kendi inanç biçimine de aynı saygıyı bekler. Aleviliğe bakışınız bir siyasi partinin bakışı gibi olursa inandığınız peygambere ihanet edersiniz” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler