İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cemevlerine haciz gelecek açıklamasına yanıt

Cemevlerine haciz gelecek açıklamasına yanıt

Cemevlerine haciz gelecek açıklamasına yanıt
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2883 Beğen : 0

Elektrik ve su fatularını ödememe kararı alan cemevlerine "haciz" tehdidine yanıt geldi. Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, "elektrik ve suyumuzu keserlerse izin vermeyeceğiz, mücadele edeceğiz" dedi.

Cami, kilise ve sinagogların elektrik faturasından muaf tutulmasını örnek gösteren Cem Vakfı, bunun cemevlerine de uygulanması için AİHM'e başvurmuş, mahkeme Türkiye'de "ayrımcılık" yapıldığı kararına varmıştı.

Alınan bu kararın ardından açıklama yapan Kartal Cemevi, elektrik ve su faturalarını artık ödemeyeceğini açıklamıştı. Kararın ardından bugün basına yansıyan haberlerde faturalarını ödemeyen cemevlerine haciz geleceği iddia edildi.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, gelen faturaları ödemeyerek Maliye Bakanlığı'na göndereceklerini tekrarladı. Maliye Bakanlığı tarafında muhattaplarının Bülent Arınç olduğunun söylendiğini ve resmi yazışmaların başladığını belirten Saçlı, ihbarnamelerin geldiğini ancak devletin bu konuda adım atmaktan geri durduğunu söyledi.

Bu tutumu AİHM'in "cemevlerini ibadethane kabul eden" kararına dayandırdıklarını belirten Saçlı, cemevlerinin faturalarını da devletin ödemesi gerektiğini söyledi.

Şu an için herhangi bir kesme teşebbüsünün olmadığını belirten Saçlı, böyle bir durumla karşı karşıya kalmaları durumunda mücadele edeceklerini, gerekirse fiili durum yaratacaklarını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler