İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Cami kundakçısı: FOX News'ten etkilendim

Cami kundakçısı: FOX News'ten etkilendim

Cami kundakçısı: FOX News'ten etkilendim
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2993 Beğen : 0

ABD'nin Indiana eyaletinin Toledo şehrinde geçtiğimiz sonbaharda yaşanılan cami kundaklama olayının zanlısı suçunu itiraf etti. İsmi Randolph Linn (52) olan şahıs camiyi yakma girişimine sebep olarak aşırı muhafazakar yayınları ile dikkat çeken Fox News'i gösterdi.

Ohio'da mahkemeye çıkan Linn, camiyi neden ve nasıl yakmaya kalkıştığını anlattı. Mahkeme salonunda Müslümanlara küfürler de savuran Linn, olayın yaşandığı akşam, yani 30 Eylül'de, içkiyi fazla kaçırdığını söyledi. Linn, 7 saat içinde 45 bira içtiğini belirterek, bir taraftan da Fox News'in haber bültenlerini izlediğini söyledi. Fox News'ta Müslümanları terörist olarak gösteren haberi izledikten sonra çok sinirlendiğini itiraf eden Linn, daha sonra Ohio Camii'ne giderek ateşe verdiğini açıkladı. Olay anında biraz içkili olduğunu belirten Linn, yaptığı şeyleri çok bilinçli olarak gerçekleştirmediğini ileri sürdü. ''Ne zaman haberleri izlesem Müslümanların Amerikalıları öldürmeye çalıştığını görüyordum.'' diyen Linn, ''Haberlerde sürekli Müslümanların terörist olduğu anlatılıyordu. Bana kalırsa hepsi terörist.'' dedi.

Davaya bakan hakim Jack Zouhary, Linn'e ''Herhangi bir Müslüman tanıyor musun ya da İslam dini hakkında bilgin nedir?'' diye sordu. Linn, hakimin sorusuna, Müslüman tanıdığı olmadığı ve İslam ile ilgili tüm bildiklerini de Fox News ile 'Right-Wing Talk' isimli radyo programından öğrendiğini söyledi. Geçen hafta hakim karşısına çıkan Linn, Müslümanlar hakkında bilgilerini de mahkeme ile paylaştı. Linn, ''Müslümanlar Hz. İsa'ya inanmıyor. Çoğunluğu terörist ve hep bir şeyleri havaya uçurmaya çalışan kişiler. Ortadoğu'da sürekli Amerikalıları öldürmeye çalışıyorlar. Bunlardır bildiklerim." dedi.

2 Ekim'de yakalanan Linn hakkında savcılık 20 yıl hapis istedi. İbadet yerini yakma ve zarar verme suçları ile yargılanan Linn, Amerikan anayasası ile koruma altında olan kişilerin dini özgürlük ve ibadet etme hakkına saldırmakla yargılanıyor. Uzmanlar Linn'in suçlu bulunacağına ve 20 yıl hapis cezası alacağına inanıyor.

Bu arada, Maryland Üniversitesi'nin 2010 yılında, Pew araştırma merkezinin ise 2011 senesinde yaptığı araştırmalar, Fox News'i izleyenlerin hiç televizyon seyretmeyen insanlardan hem dünya hem de ülke gündemine dair daha az bilgili olduğunu ortaya çıkarmıştı. Yine aynı araştırmalar, Fox News izleyen kişilerin diğer haber kanallarının izleyici kitlesine göre eğitim düzeyi en düşük kesim olarak saptamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler