İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Avusturya Kur'an mealini tekelleştirmek istiyor

Avusturya Kur'an mealini tekelleştirmek istiyor

Avusturya Kur'an mealini tekelleştirmek istiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2429 Beğen : 0

Avusturya Uyum Bakanı Kurz, İslam kanunu kapsamında resmi bir Kur'an meali hazırlanmasını talep etti

Avusturya Uyum Bakanı Sebastian Kurz, 'İslam kanunu' ile birlikte Avusturya Diyanet İşleri Başkanlığı IGGiÖ tarafından, tüm ülkede tek bir meal olarak kullanılacak resmi Kur'an-ı Kerim meali hazırlanmasını talep etti. Kurz, bazı 'yanlış yorumlar'ın aşırılığa yolaçtığını öne sürdü.

Ö1-Mittagsjournal isimli programa konuşan Kurz, yeni hazırlanmakta olan İslam kanununda resmi meal maddesinin bulunması için Avusturya Halk Partisi ÖVP olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Kurz, çok sayıda Kur'an meali ve çok sayıda farklı yorumu olduğunu iddia ederek, bir taraftan toplumun çoğunluğunun İslam inancının içeriğini bilme hakkı olduğunu, diğer taraftan da birçok kelimenin yanlış yorumlanmasını İslam Cemaatinin de istemediğini belirtti.

Avusturya Diyanet İşleri Başkanlığı IGGiÖ'nün İslami gelişmelere karşı mücadelede en önemli partner olduğunu dile getiren Kurz, ancak bu teşkilattan da büyük beklentileri bulunmadığını kaydetti. IGGiÖ Başkanı Fuat Sanaç, bir süre önce yaptığı açıklamada, Avusturya'daki aşırı akımlara karşı etkilerinin sınırlı olduğunu söylemişti.

Muhalefet partileri Avusturya Özgürlük Partisi FPÖ ile Yeşiller, hükümetin radikalleşme gelişmelerine karşı çaresiz kaldığını öne sürerek eleştirmişlerdi. Kurz'un tek bir Kur'an meali teklifini Yeşiller'in insan hakları savunucusu Alev Korun, 'çok garip' bir teklif olarak niteledi. FPÖ Genel Başkanı Heinz-Christian Strache, böyle bir çalışmanın çok faydasının olmayacağını belirtti. Strache, aşırı İslamcı akımlara karşı hiçbir hoşgörünün gösterilmemesi gerektiğini savundu.

Yeşillerden Korun, resmi Kur'an meali teklifinin çok safça olduğunu, kışkırtıcıların insan haklarını hiçe sayan propagandalarını yaparken kanuna bakmayacaklarını kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler