İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da Müslümanlardan Boko Haram tepkisi

Almanya'da Müslümanlardan Boko Haram tepkisi

Almanya'da Müslümanlardan Boko Haram tepkisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2650 Beğen : 0

Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD, Nijerya'daki Boko Haram'ın terörle para kazanan bir mafya örgütü olduğunu ve Müslümanlara zarar verdiğini bildirdi.

Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD Başkanı Ayman Mazyek, dün yaptığı bir açıklamada Nijerya'daki Boko Haram'ın kızları kaçırdığı 'utanç verici' eylemi kınayarak, Nijerya hükümetinin bu problemi çözmeye gücünün yetmediğini belirtti.

Mazyek, Boko Haram hakkında yapılan tartışmalarda bu örgütün terör eylemleriyle İslam'ı birbirinden ayırmak gerektiğini vurguladı. ZMD Başkanı, Boko Haram'a mensup radikallerin yaptıkları eylemleri İslam'a dayandırdıklarını, ancak gerçekte bir mafya örgütü gibi çalıştıklarını söyledi. Mazyek, insanlığı ayaklar altına alan eylemlerin hiçbir dinle bağdaşmadığını ifade ederek, Boko Haram bağlılarının suç işleyen birer cani olduklarını ve Müslümanlara büyük zarar verdiklerini kaydetti.

Ayrıca Mazyek, Alman Federal hükümetinin Boko Haram tarafından kaçırılan kızların aranmasına yardım etmelerini taleb etti. Boko Haram'ın arkasındaki güçlerin de açığa çıkarılması gerektiğini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler