İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da Kur'an dağıtımına ilk yasak!

Almanya'da Kur'an dağıtımına ilk yasak!

Almanya'da Kur'an dağıtımına ilk yasak!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3111 Beğen : 0

Almanya'da medyanın 'selefi' olarak adlandırılan bir grup Müslüman tarafından başlatılan ücretsiz Almanca mealli Kur'an-ı Kerim dağıtım kampanyasına ilk yasak Ludwigshafen şehrinde konuldu.

Alman Polis Sendikası Başkanı Bernhard Witthaut, 'Neue Osnabrücker Zeitung' gazetesine verdiği demeçte, bu hafta sonu Kur'an nüshası dağıtmaya devam etmek isteyen Müslümanlarla karşıtları arasında çatışma çıkabileceğini öne sürdü. Bazı güvenlik uzmanlarının da, ırkçı Pro NRW grubunun duyurduğu karikatür eylemi sonrası, cami önlerinde birtakım karışıklıklar çıkabileceğini düşündükleri bildirildi.

Kur'an-ı Kerim dağıtma kampanyasının son iki gün içinde medyanın geniş bir bölümü tarafından ele alınmasından sonra ırkçı ve İslam karşıtı Pro NRW, İslam'ı eleştiren bir karikatür yarışması düzenlediğini, derece alan karikatürlerin cami önlerinde sergileneceğini duyurmuştu. Kuzey-Ren Westfalya (NRW) Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, anayasa karşıtı Pro NRW'nin bu eyleminin mümkünse durdurulmasını istedi.

KRM: KUR'AN DAĞITILABİLİR, ANCAK BU GRUP PROBLEMLİ!

Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi sözcüsü Ali Kızılkaya tarafından yapılan açıklamada, Almanca mealli Kur'an-ı Kerimlerin dağıtılmasında, İncil'in dağıtıldığı gibi herhangi bir sakınca olmadığı belirtildi. Ancak 'selefi' olarak adlandırılan grubun problemli olduğu kaydedildi.

KRM açıklamasında, 'Oku' adı altında başlatılan kampanyanın medyada yankı bulmayı hedeflediği ve bu hedefine de ulaştığı bildirildi. Açıklamada, bir refleks olarak ortaya çıkan olumsuz tepkilerin yanında, böyle bir eylemin yasal olduğuna işaret eden ve hakkında bir kanaat sahibi olmadan önce okumak gerektiğini düşünen yorumlar da yapıldığı belirtildi.

Sözkonusu grubun Kur'an dağıtma kampanyasıyla ne amaçladığını sormak gerektiği belirtilen KRM açıklamasında, Kur'an da dahil tüm kutsal kitapların toplum içinde tartışmalara neden olacak bir biçimde dağıtılmasının kabul edilemeyeceği ifade edildi.

KRM, medyanın sonuç vermeyen ve birtakım suçlayıcı tavırlar içeren tartışma alanları oluşturmasının ve bunu bazı Müslüman gruplar üzerinden yapmasının da kabul edilemeyeceğini bildirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler