İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Almanya'da cami saldırıları rekor kırdı

Almanya'da cami saldırıları rekor kırdı

Almanya'da cami saldırıları rekor kırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1748 Beğen : 0

Almanya’da camilere yönelik saldırılarının arttığı ve rekor seviye ulaştığı bildirildi. 2016’da Almanya'da camilere yönelik 91 saldırı yapıldı

Almanya’da camilere yönelik saldırılarının arttığı ve rekor seviye ulaştığı bildirildi.

Alman hükümeti, Yeşiller Partisi Milletvekili Monika Lazar’ın soru önergesine verdiği cevapta, Almanya’da 2016'da camilere karşı 91 saldırının yapıldığı belirtildi.

Camilere en fazla saldırının 21 olayla Kuzey-Vestfalya eyaletinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu eyaleti, 15 saldırıyla Aşağı Saksonya, 9’ar saldırıyla da Baden-Württemberg ve Saksonya eyaletleri izlediği, Schleswig Holstein, Hessen ve Bavyera’da 6’şar, Thüringen ve Brandenburg’da 4’er, Saarland ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde 3’er, Berlin ve Rheinland Pfalz’da 2’şer ve Saksonya-Anhalt eyaletinde de 1 camiye saldırı yapıldığı kaydedildi.

Bu saldırılardan 12’sinde en az bir zanlının tespit edilerek olayın aydınlatıldığı aktarılırken Almanya genelinde caimilere yönelik saldırılarda sadece Saksonya eyaletinde 1 kişinin tutuklandığı bildirildi.

"SOKAKTA YÜRÜYEN MÜSLÜMANLARA DA SALDIRILAR ARTTI"

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, yaptığı açıklamada ise Almanya'da Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına kendilerinin de tanıklık ettiğinin altını çizerek, sadece camilere yönelik değil sokakta yürüyen Müslümanlara da hem fiili hem sözlü saldırıların arttığını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler