İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Alman eyaletinden 'ılımlı Müslüman' programı

Alman eyaletinden 'ılımlı Müslüman' programı

Alman eyaletinden 'ılımlı Müslüman' programı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2715 Beğen : 0

Almanya'nın Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Jaeger, eyalette yaşayan 'Selefi Müslümanlar'ı ılımlı hale getirmek için kullanılan 'karşı selefist' programın tüm Almanya'da uygulanmasını istiyor

Almanya'nın Kuzey Ren-Westfalya NRW Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, 'İslamcı radikalizm'i önlemek için geniş boyutlu bir program uygulamak istediğini bildirdi. Koblenz'de bu hafta yapılacak Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı IMK'de, diğer eyalet içişleri bakanlarını bu konuda ikna etmek isteyen Jaeger, baskı, tedbir ve vazgeçirmeden oluşan üçlü bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Şiddet kullanmaya hazır 'selefi' Müslümanlara karşı mücadele için ise yeni tedbirler aranması gerektiğini savundu.

Paris'teki son saldırıların böyle geniş kapsamlı bir programın uygulanmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyleyen Jaeger, NRW'de selefi gruplara baskı yaparak, bu gruplardan çıkmaları için gençlere fırsat sunduklarını bildirdi. Jaeger, uyguladıkları 'İslamcılıktan vazgeçme' programını IMK'de tanıtacağını kaydetti.

Jaeger, şiddet yanlısı selefiliğin, hayata karşı saygısı olmayan bir ideoloji takip ettiğini, selefilerin sayısının giderek artmasının, bu akımla çok daha önceden mücadeleye başlamak gerektiğini gösterdiğini belirtti.

Uyguladıkları 'vazgeçirme programı'nın bu gruptaki insanların aşırılıktan vazgeçerek tekrar topluma uyum sağlamalarına imkan verdiğini ifade eden Jaeger, 50'den fazla selefi gruptan ayrılabilecek kişilerle bağlantı içinde bulunduklarını, yarısı ile yoğun bir şekilde ilgilenildiğini söyledi.

NRW İçişleri Bakanı, programın yanısıra radikalleşmeyi önleme çalışmalarının da devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle gençlerin aşırı selefi akıma çabuk kapıldıklarını bildirdi. NRW'de uygulanan kılavuzla, gençleri ve ailelerini bilgilendirme ve onlarla ilgilenme konusunda örnek bir çalışma ortaya konulduğunu belirten Jaeger, programın Uluslar arası platformda tanındığını ve ihtiyacın çok büyük olduğunu kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler