İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Alman Bakan'dan 'Orduda imam istihdamı' açıklaması

Alman Bakan'dan 'Orduda imam istihdamı' açıklaması

Alman Bakan'dan 'Orduda imam istihdamı' açıklaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2306 Beğen : 0

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Müslüman askerler için imam istihdam edilmesi konusuna açık olduklarını belirterek, "Alman ordusunda bu konuya ihtiyacın ne kadar olduğunu ve alternatiflerin neler olabileceğini araştırıyoruz" dedi.

Yabancı kökenli Alman askerlerinin sığınmacı krizinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Savunma Bakanı von der Leyen, genç Alman askerlerinin sığınmacılarla iletişimi sağlamak için "mükemmel bir şekilde tercümanlık ettiklerini" kaydetti. Von der Leyen, "Çünkü Arapçayı akıcı bir şekilde konuşabiliyorlar. Bu da çeşitliliğin ne kadar iyi olduğunun göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.

Askerlerin dini inançlarını yerine getirebilmeleri için Katolik ve Evangelist psikoposlar ve papazlar bulunuyor. Alman ordusundaki Müslüman askerlerin sayısı, orduya alımda dini inancın beyanı zorunlu olmadığı için tam olarak bilinmiyor. Ancak, yaklaşık 177 bin askerin bulunduğu Alman ordusunda bin 600 Müslüman asker olduğu tahmin ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler