İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler AKP'li Vekil : Cemevleri terör merkezi

AKP'li Vekil : Cemevleri terör merkezi

AKP'li Vekil : Cemevleri terör merkezi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2719 Beğen : 0

Ak Parti Adıyaman Milletvkili Mehmet Metiner, CNNTürk'te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Ahmet Hakan’ın "cemevlerine ibadethane demiyorsunuz" sözlerine tepki gösteren Metiner "Bütün Aleviler dillendi bu süreçte, bu konuda bir fikir birliği yok. Cemevlerinin açılması yönünde engeller varsa kaldırırız" dedi.

Ahmet Hakan ibadethane denilmesinin gerektiğini söyleyerek belediyelerin yetkilerinden bahsetti. Alevilerle ilgili sorunları olmadığını söyleyen Metiner "bu meseleyi Ak Parti oluşturmadı. Aleviler bu sorunun yaratıcısına söz etmezken, Yavuz Sultan Selim’in hesabını sordu." dedi.

Eski Marksist gelenekten gelen, Marksizm’in toplumda karşılığı olmadığını gören ve daha sonra Alevicilik yapan kişilerin bugün başlattıkları tartışmaların pek çok Alevi vatandaşı da rahatsız ettiğini söyleyen Metiner, “Biz bu iç tartışmalarla ilgili değiliz, herkes cemevlerini açsın. Ama bunu dayatma biçiminde sunuyor. Biz belediye ve hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Metiner, Ahmet Hakan’ın “adam, ‘ben buraya cemevi yaptım, devlet de bunun ibadethane olduğunu söylesin’ şeklindeki sözlerine ise geceye damgasını vuran ilginç bir itirazda bulundu. Metiner “Ama Dev-Sol’un merkezi de olmamalı cemevleri. Dev-Sol’un terör örgütlerinin de merkezi olmamalı” dedi. Ahmet Hakan’ın “varsa eğer sizin de polisiniz var, savcınız var” sözlerine ise Metiner “o zaman da ibadethanemize girdiler diyorlar. Gülsuyu'nda olanları gördük. Elinde kalaşnikoflarla geldiler.” dedi.

Mehmet Metiner’in sözleri sosyal medyada da büyük tepki topladı. Özellikle Twitter kullanıcıları büyük tepki göstererek Mehmet Metiner’e suç duyurusu yapacaklarını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler