İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Adnan Oktar'dan olay yaratacak röportaj!

Adnan Oktar'dan olay yaratacak röportaj!

Adnan Oktar'dan olay yaratacak röportaj!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4208 Beğen : 0

Habervaktim.com'dan Fatih Akkaya'nın sorularını yanıtlayan Adnan Oktar'ın sorulara verdiği cevaplar da bir hayli şaşırtıcı. Özellikle de Adnan Oktar ve Habervaktim'in bakış açılarının farklı olduğunun bilinmesi bu röportajı oldukça ilginç kılıyor.

İsrail ile kurmuş olduğu ilişkilerle de oldukça dikkat çeken Oktar yine çok tartışılacak bir söylemde bulundu ve Yahudilerin mübarek soydan geldiklerini iddia etti. Musevileri kitap ehli olarak tanımlayan Oktar, Müslümanların da Musevilerle evlenebileceğini söyledi

-Adnan Oktar kendini nasıl anlatıyor? Adnan Oktar’a göre Adnan Oktar kimdir?

Ben Allah’ın aciz bir kuluyum. Allah’ı çok seviyorum, deli bir aşkla seviyorum. Allah sevmeyi ve sevilmeyi seviyor. Ben de insanların birbirlerini sevdikleri, çiçekleri, kedileri, kuşları sevdikleri, rahat neşeli yaşadıkları, merhametli oldukları bir dünya olsun istiyorum. Allah’ın istediği güzel ahlak hakim olsun istiyorum.

AİLEM CHP'Lİ BİR AİLE

-Bize biraz da ailenizi anlatır mısınız? Ne iş yaparlardı, gelir düzeyi nasıldı? Şimdi ilişkileriniz nasıl, halen Ankara’dalar mı?

Ailem klasik CHP’li, laik bir aile. Dışa dönük, neşeli, esprili bir gençtim. İnce düşünceliydim, insanların kalplerini kırmamaya hep özen gösterirdim. Dini bilgim o zaman pek yoktu. Sonradan detaylı olarak dini öğrendim. Ama daha lise çağındayken düşünmeye başlamıştım, bu insanları bu kadar savaşa, kavgaya iten nedir diye? Birinci dünya savaşını, ikinci dünya savaşını okuduğumda bunun arkasında bir şey olması gerektiğini anladım. İnsanlar bir günde komşusunu öldüren bir canavara dönüşmez. İncelediğimde gördüm ki asıl bela materyalizm ve Darwinizm.

BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ'NİN YOLUNDAYIM

-Evli misiniz? Hiç evlendiniz mi? Tek başınıza mı yaşıyorsunuz?

Hayır evlenmedim. Üstadım, canım Bediüzzaman Hazretleri’nin yoluna uyuyorum. Genelde hiç yalnız olmam ben. Hayatımın hiçbir anını kendim için yaşamam. Her zaman önce Müslüman kardeşlerim vardır.

İSRAİL’İN SOYU, MÜBAREK BİR SOY

-İnternet sitenizde, şecerenize dair bilgiler paylaşıyorsunuz, neden? Hakkınızda farklı iddialar mı var ki?

Seyyid olduğumun belgelerine yaptığımız kapsamlı çalışmalar sonrasında ulaştık. Bu belgeler önemli, kıymetli, tarihi belgeler. İnternet yayınlanması da bu yönden önemli. Bazı internet sitelerinde, facebook’ta falan görüyorum, annemi ve babamı Musevi olarak resmeden çeşitli açıklamalar var. Çok komik resimler bunlar. Bunu yapan arkadaşlar kendilerince Musevi olmayı kötü bir şeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Oysa Hz. İbrahim’in soyundan geliyor Museviler de, Peygamber soyu Hz. İsrail’in soyu, mübarek bir soy. Bir Müslüman için bir şeref bir güzelliktir Peygamber soyundan gelmek. Ki benim de soyuma detaylı olarak baktığınız zaman Hz. Davud’a kadar uzandığını görürsünüz. Hz. Davud soyundan olmakla onur duyarım ben.

DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR

-Kitap sayınız nedir? Kitaplarınızın kağıdı, baskısı vs yönünden hayli kaliteli olması dikkat çekiyor. Ve genelde ücretsiz dağıtılıyor bu kitaplar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Kitap sayım 300’ü geçti, 70’den fazla dile tercüme edildi. Allah yolunda yapılan hizmetten para alınmaz. Bu çok büyük ayıp olur. İnsanlara Allah’ı anlatan, dini anlatan, onları güzel ahlaka davet eden hiçbir çalışmadan para kazanılmaz. Böyle bir şeyi asla kabul etmem. Ben de arkadaşlarım da sahip olduğumuz imkanları Allah yolunda değerlendiriyoruz, Allah da o yüzden çok bereketli kılıyor. Çok güzel ticari çalışmalarımız oluyor. Ama biz malı dünya hırsıyla sevmiyoruz, Allah’ın verdiği bir nimet olduğunu biliyoruz. Allah da elhamdülillah bol bol veriyor.

-Maddi durumunuz nasıl? Sabit akar(lar)ınız var mı, varsa neler? Mal varlığınız hakkında bilgi verir misiniz bize birazda?

Benim üzerime hiçbir malım yok, takım elbiselerim ve ayakkabılarım dışında. Dünyada bir mal beklentim de yok. Dediğim gibi ticari faaliyetlerim var, ama bunların neler olduğunu söylemem. Allah’a şükür güzel kazanıyorum, Allah bereketini artırsın.

KIZLARIN GİYİMİ İSLAMA UYGUN MU?

-Bir tv kanalı var, oradaki programlarınız tartışma konusu olabiliyor. Bu kanalı kurmadaki amacınız nedir?

Allah’ın rızası, rahmeti ve cenneti. Benim her anımda tüm çalışmalarımda tek amacım budur. A9 TV de arkadaşlarımın kanalı ve çok güzel tebliğ hizmeti yapıyor maşaAllah. Türkiye’nin reklam almayan, 24 saat imani çalışma yapan, üstelik bilimsel, akılcı, şüpheye hiç yer vermeyen bir anlatımla bunu yapan mükemmel bir kanal.

-Bu kanaldaki kızlar İslami camianın tepkisini çekebiliyor, neler söyleyeceksiniz? Bu kızların giyim kuşamları, makyajları vs… İslami ölçülere ne kadar uygun?

Başörtülü de çarşaflı da açık da yüzde yüz tertemiz Müslümandır. Genel olarak bazı kardeşlerimiz arasında açık olanlara karşı yoğun bir nefret görüyorum ben. Açık olan hanımların özellikle de dini anlatmasına, Allah’ı anlatmasına müthiş karşı çıkıyorlar. Bu doğru bir tutum değil. Bu şekilde bir dışlama olmaz. Ne güzel Allah’ı anlatıyorlar, dini anlatıyorlar, güzel ahlakı anlatıyorlar, buna teşvik ediyorlar. Bundan rahatsızlık değil sevinç duyması lazım herkesin.

-Adnan Oktar ve sevenleri bir tarikat mı olmuş oluyor? Öyle ise siz de tarikat lideri mi oluyorsunuz?

Hayır, bir arkadaş grubu sadece. Allah’ı seven, vatanını seven, büyük Türkiye idealinde olan, Türk İslam Birliği’nin kurulmasını ülkü edinmiş, vefakar, cefakar, fedakar bir arkadaş grubu. Ben de ne hocayım, ne alimim. Allah’ın aciz bir kuluyum sadece.

adnan-hoca2.jpg

İSRAİLLİLER İLE NE GÖRÜŞTÜ?

-Ve zaman zaman gündeme gelen İsrail’le yakınlık konusu. Nedir bu işin aslı? İnternet sitelerinde bazı İsrail milletvekilleri ile falanca yerde biraraya geldiğiniz, falanca toplantısı yaptığınız yönünde haberler görmek mümkün. İslam davası güden birinin İsrail’li milletvekilleri ile ne işe olabilir?

Benim İsrail’den gelen hahamlarla, milletvekilleriyle yaptığım tüm görüşmeler açık ve aleni görüşmeler. Filistin’in kurtuluşu slogan atmakla, nefret dolu söylemlerle, tüm Museviler kahrolsun demekle olmaz. Filistin’deki Müslümanların kurtulması değil, tüm İslam aleminin tüm insanlığın kurtulmasıdır esas olan. Bu da İslam Birliği ile mümkün olur. İslam Birliği bir sevgi birliğidir.

Müslüman tüm insanlara tüm inançlara karşı saygılı ve sevecen yaklaşır ki, Museviler Bir Olan Allah’a iman eden, Kitap Ehli insanlar. Kitap Ehline karşı tutumumuzun nasıl olması gerektiği de Kuran’da açık. Kitap ehlinden hanımla evlenebiliyor Müslümanlar, Kitap ehlinin yemeği Müslümana helal. Ne demek evlenmek, o insanla hayatını birleştirmek. Aynı yastığa baş koymak, ailelerinin de bir olması. Eşi oluyor insanın, canı oluyor, sırdaşı oluyor. Ne diyecek eşine “Lanetli Yahudi” mi diyecek insan o zaman? Böyle olmayacağı açık. Peygamberimiz (sav), kitap ehli ziyaretine geldiğinde cübbesini seriyordu yere üzerine oturması için. Hristiyanların Mescidi Nebevide ibadet etmelerine izin veriyordu, ziyarete gelen Kitap Ehli sahabenin evinde kalıyordu. Aynı evde kalıyorlar düşünün nasıl bir ortam olduğunu. Bunda öfke var mı, kin var mı, lanetli insan muamelesi var mı? Yok. Bizim de tavrımızın bu olması lazım. Ki yaptığımız bu görüşmelerle çoğu insanın haberinin dahi olmadığı çok mühim önemli gelişmeler oluyor. 4000 Filistinli esirin serbest bırakılması mesela bunlardan biri. Bunlar hep görüşerek, konuşarak, şefkatle yaklaşarak oluyor.

8 KERE SUİKAST GİRİŞİMİ OLDU

-Kitaplarınızın ateistleri, Darvin hayranlarını hayli kızdırdığı kesin? Tehdit aldığınız oldu mu?

Bugüne kadar 8 defa suikast girişimi oldu bana karşı. Televizyonda da defalarca anlattım bunları detaylı olarak. Sürekli tehditler de alıyorum. Hiç fark etmez, bunlar benim azmimi, neşemi, şevkimi daha arttırır. Hayatımı daha da güzelleştirir.

MASONLARLA ARASI NASIL?

-Kitaplarınızda masonlarla ilgili de bilgiler aktarıyorsunuz. Masonlarla aranız nasıl? Size nasıl bakıyorlar?

Masonlarda da çok mühim gelişmeler oldu. Masonların içindeki dindar olan, dine yakın olan insanlara sürekli Kuran’ı, İslam’ı anlatıyoruz. Ziyaretime de geldiler, geliyorlar. Tapınak Şövalyeleri de geldi. 33. Derece masonlar geliyor ve Kuran’ı ilk defa böyle öğreniyoruz, çok sevindik çok memnun olduk diyorlar. Arkadaşlarım mason localarında Kuran ve İslam dersleri vermeye başladılar. Tabi ateist masonlar bu durumdan çok rahatsız. Ama bu durumu değiştirmez, inşaAllah masonlar da İslam’a yardım eden, hizmet eden konuma gelecekler.

adnan-hoca.jpg



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler