İslami Haberler

90 bin hacı adayı Mekke’de

90 bin hacı adayı Mekke’de
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1454 Beğen : 0

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adayları, yaklaşan Arafat öncesi vakitlerinin çoğunu Kabe’de geçiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre hac farizası için kutsal topraklara gelen hacı adaylarının tamamı bugün itibarıyla Mekke’de.

Medine’den gelen hacı adaylarıyla birlikte yaklaşık 90 bin hacı adayı Mekke’ye geldi. Medine’den gelen hacı adayları umrelerini yapmalarının ardından Arafat öncesi vakitlerinin çoğunu Kabe’de geçirmeye dikkat ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gelen hacı adaylarından, yaklaşık 30 bini önce Medine’de Hz. Peygamber’i ziyaret ederek Mekke’ye gelirken 30 binden fazla hacı adayı ise Cidde üzerinden direk Mekke’ye geldi. Direk Mekke’ye gelen hacı adayları Arafat’tan sonra hacı olarak Medine’ye giderek Hz. Peygamber’i ziyaret edecek.

Arafat’tan sonra dönüşler ise Cidde ve Medine üzerinden 6 Eylül’de başlayacak. 28 Eylül’de dönecek olan son kafileyle tüm hacılar yurda dönmüş olacak.

13 hacı adayı vefat etti…

Kutsal topraklarda hayatını kaybeden hacı adayı sayısı ise bugün itibarıyla 13’ü buldu. Vefat eden hacı adaylarından 12’si Mekke’de, 1’i ise Medine’de hayatını kaybetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler