İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler 25 Haziran'da yaz Kur'an kursları başlıyor

25 Haziran'da yaz Kur'an kursları başlıyor

25 Haziran'da yaz Kur'an kursları başlıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1436 Beğen : 0

Diyanet İşleri Bakanlığı başta olmak üzere, birçok farklı kurum ve kuruluş, yıl boyunca okula giden çocukların okul döneminde öğrenmede eksik kaldığı manevi eğitimin ve Kur’an-ı Kerim derslerini verilmesi adına yaz boyunca faaliyet göstererek çocuklara destek sağlıyorlar.

Yaz Kur'an kursları, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’nin dört bir yanında resmi olarak 25 Haziran'da başlayacak. Geçen yıl 1 Milyon 500 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı yaz Kur’an kurslarına, bu yıl sayının daha da artarak rekor seviyede başvuru bekleniyor.

İLKHA’ ya konuşan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil, ailelere çocuklarını yaz Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Ailelerin ve cami cemaatinin çocuklara ilgi göstererek onları bu tür kurslara teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, ailelerin çocuklarla kursa giderek önemli bir iş yaptıklarını hissettirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, Kur’an kurslarına 4 yaşından itibaren üniversite çağına kadar bütün öğrencilerin gelebileceğini söyledi.

Yılmaz, "Daha çok ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere hitap eden Kur'an kurslarımız, camilerde Kur'an kurslarımızın içerisinde buna uygun mekânlarda derslerimiz gerçekleşmektedir. Bildiğiniz üzere yıl boyunca okula devam eden öğrencilerimizin yaz saati uygulamasından faydalanarak Kur'an okumayı geliştirmek, ezber yapmak, dini bilgileri öğrenmek amacıyla Kur’an kurslarına yönlendirildiği bir durumdur. Buna cevap vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl yaz Kur'an kurslarımızın daha canlı olması, talebe daha çok cevap verecek motivasyonun olmasını önemsemektedir." dedi.

Her yıl yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrencinin yaz Kur’an kurslarına kayıt yaparak camileri ve kursları doldurduğunu ifade eden Yılmaz, amaçlarının çocukların okullarda öğrenemediği, evlerinde eksik kaldığı İslami konularda bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Bunu yaparken bir oyun atmosferi içerisinde çocukların çocukluklarını yaşayabilecek şekilde yaz Kur'an kurslarının hafızalarında güzel bir şeyler bırakmasını önemsiyoruz. Yaz Kur’an kurslarında camilere gelen öğrencilerimiz buranın misafirleri olduklarını, cemaatimizin de bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu manada cemaatimize sürekli mesajlar veriyoruz. Çocuklar hayatı ve hayata dair şeyleri oyun havası içerisinde tanırlar, tanımlarlar ve benimserler. Dolayısıyla camiye gelmiş 4 ile 7 yaş aralığındaki çocukların büyükler gibi hareket etmesini beklemek haksızlık olur. Bu yüzden büyüklerimizin bu çocuklara sahip çıkması, onların cami içerisinde de çocukluklarını yaşamalarına engel olmaması beklenir. Çünkü çocukların orada karşılaşmış oldukları her pozitif durum dinle camiyle ibadetle pozitif duygular geliştirmesine sebep olur. Tersi bir durumda da onun tersine duyguları geliştirir." şeklinde konuştu.

Ailelerin çocuklarını teşvik etmeleri, hatta mümkünse ödüllendirmeleri gerektiğini söyleyen Yılmaz, bu durumun çocukların yaz Kur’an kurslarına devam etmesi adına önemli olduğunu ifade etti.

Ödüllendirmenin yalnızca para olmadığını belirten Yılmaz, "Çocuklarla zamanlarını ayırıp camiye Kur'an kursuna gitmelerinin önemli bir iş olduğunu onlara hissettirmek, onlara teşekkür etmek, takdirlerini belirtmekte onlar için bir ödüldür. Bu onların motivasyonunu artıracaktır. Aynı durumu camide saf tutanların, camideki büyüklerin de çocuklara göstermesi gerekir ki çocuklar camiye gelmekten, cemaatin içerisinde olmaktan haz alsınlar ve güzel hatıralarla camii ve Kur'an kursu faslını tamamlayarak hayatlarının ileri sayfalarında bunu daha iyi noktalara taşısınlar." diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler