Hıristiyan Haber

Vatikan'da Paskalya Ayini

Vatikan'da Paskalya Ayini
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1561 Beğen : 0

Papa Francis, Paskalya nedeniyle yaptığı 'Urbi et Orbi' (Kente ve Dünyaya) mesajında Suriye'de yaşanan 'katliamın' sonlanmasını istedi.

"Bugün tüm Dünya için barış çiçekleri için yalvarıyoruz. Başta da uzun süredir acı çeken sevgili Suriye toprakları için" diyen Papa 'Dünyadaki tüm askeri ve siyasi liderlerin vicdanlarına' seslendiğini belirterek 'Suriye'deki katliamın hızlı şekilde durdurulmasını' istedi.

Vatikan'daki Aziz Petrus meydanında 80.000 kişiye konuşan Papa, dünyadaki 1.2 milyar Katoliğin 'Suriye için gerekli olan yardımların yapılmasını ayrıca yerlerinden edilenlerin dönüşü için gerekli koşulların sağlanmasını istediğini' belirtti.

'KORE HALKININ İYİLİĞİ İÇİN, SORUMLU OLANLAR BİLGECE HAREKET ETSİN'

81 yaşındaki Papa ayrıca 'Kore Yarımadası'ndaki diyaloğun sonuç vermesi' için dua ettiğini söyleyerek 'Yapılmakta olan görüşmeler bölgede barış ve uyumu geliştirebilir" dedi.

Arjantinli Papa "Kore halkının iyiliği için sorumlu olanlar bilgece ve muhakeme yeteneği ile hareket etsin ve uluslararası toplumla güven ilişkisi inşa etsin" dedi.

Afrika'daki 'açlık, endemik krizler ve terörizmden' bahseden Papa Francis, Demorkatik Kongo ve Güney Sudan için de diyalog ve karşılıklı anlayış çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler, farklılıkları zenginlik telakki eden medeniyetimizden aldığımız güç ve adalet anlayışıyla hangi dine, kültüre ve etnik kökene mensup olurlarsa olsunlar, tüm vatandaşlarımızın kendi din, kültür ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine öteden beri azami önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Paskalya dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Dini bayramlar, toplumda kardeşlik bağlarının ve dayanışmanın güçlendiği, birlik ve beraberlik duygusunun perçinlendiği müstesna günlerdir." ifadelerine yer verdi.

Paskalya'nın muhtelif kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşların en önemli yortuları arasında yer aldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler, farklılıkları zenginlik telakki eden medeniyetimizden aldığımız güç ve adalet anlayışıyla, hangi dine, kültüre ve etnik kökene mensup olurlarsa olsunlar, tüm vatandaşlarımızın kendi din, kültür ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine öteden beri azami önem veriyoruz. Paskalya yortusu vesilesiyle, Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Hristiyanları tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler