Hıristiyan Haber

Telefonla konuşan melek

Telefonla konuşan melek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2997 Beğen : 0

Yeni heykeller, geçtiğimiz yıl Nisan ayında katedralin çevresine yerleştirilmiş. Bundan kısa bir süre sonra iki çocuk sahibi bir çift, insanlar meleği arayabilsinler diye bir telefon hattı almış. Kısa bir süre sonra şehirdeki mekanlarda üzerinde meleğin fotoğrafı ve telefon numarası yazılı kartvizitler dolaşmaya başlamış.

Telefon numarasının başarısını gören çift de melek için bir de Twitter hesabı açmış (@ut_engelke). Hesabın şimdiye kadar 2 bin 700 takipçisi olmuş.

Çift adlarının açıklanmaması kaydıyla New York Times’a yaptıkları açıklamada, telefonlarının bütün gün çaldığını belirterek, “Bir peri masalı gerçek oldu” diye konuştu.

ÖZEL GÜNLERDE DUYGUSAL SOHBETLER

Önce bir şaka olarak başlayan telefon işi, şimdi her yaştan insanın aradığı bir danışma hattına ya da yalnızlıktan sıkılanların konuşacak birini buldukları bir hatta dönüşmüş.

Özellikle de dini günler ve bayramlardan önce hattın çok meşgul olduğunu belirten çift yaşadıklarını, “Noel ve Yeni Yıl arasındaki dönem çok duygusaldı ve gerçekten kalbimizi kıran olaylar oldu. Küçük bir kız, kısa bir süre önce ölen büyükannesine dua etmek için aradı. Genç bir kadın ailesinden uzakta geçirdiği ilk Noel’de meleğin yardımını istedi. Dul bir kadın ise ölen çocukları için dua istedi” sözleriyle anlattı.

Meleğe sesini veren kadın, sohbetlerin her zaman bu kadar üzüntülü olmadığını belirterek, özellikle 10 yaşından küçük çocukların aramalarının çok eğlenceli olduğunu söyledi.

40 HEYKELLİK BİR SERİNİN PARÇASI

“Küçük Melek” adı verilen heykel, 1997’de açılan ve Hollandalı heykeltıraş Ton Mooy’un kazandığı bir yarışma sonu ortaya çıkan heykeller serisinin bir parçası. Yarışma kapsamında 14’ü melek toplam 40 heykel dikilmiş ve böylece katedralin eskiyen heykelleri yenilenmiş.

Mooy, “Gotik taklidi bir heykel de yapabilirdim ama böyle bir şey istemedim” diyor. İnsanların kiliselerle özdeşleştirdiği arınma hissi ve duygusallığı ifade etmek istediğin belirten Mooy, “melekler insanlara rehberlik etmek ve korumak için var. Yukarıdan mesaj taşıyorlar. Peki bunu nasıl gösteririz? Bir cep telefonuyla” diye konuştu.

KATEDRALİN SANAT ANLAYIŞI İLGİNÇ

Kuruluş tarihi 1220’lere kadar giden katedraldeki ilginç sanat eserleri bu melek heykeliyle sınırlı değil. Ortaçağ’dan kalma heykellerden biri öne eğilmiş, çıplak popolu bir adam. Ana girişteki kıyamet gününü tasvir eden vitraylardan birinde ise 11 Eylül saldırıları yer alıyor.

Evangelist Aziz John’a adanan Gotik katedrali yöneten Katolik Kilisesi yetkililerinin ise bu sanatsal yaramazlıklarla çok fazla eğlenmediği söylenebilir.

KİLİSE BU İŞTEN PARA KAZANMAYA BAŞLAMIŞ

Küçük Melek için telefon hattı açan çift bu işten para kazanmıyor, ancak, Aralık ayında kilise de melek için bir telefon hattı kurdu. Dakikası yaklaşık 1 euro olan bu telefon hattını arayanlara cevap veren erkek sesi şöyle diyor: “Kilisemizin tarihi için 1’e, Hıristiyanlıkla ilgili detaylı bilgi almak için 2’ye basın.”

Katedralin yöneticilerinden Peter Kohnen, sesi daha güven verici olduğu için bir erkek aktörü seçtiklerini belirterek amaçlarının hem ruhani hem de maddi olduğunu belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler