Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Süryani Patriğinden Beşar Esad’a ziyaret

Süryani Patriğinden Beşar Esad’a ziyaret

Süryani Patriğinden Beşar Esad’a ziyaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 5537 Beğen : 0

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad dün Antakya ve Tüm Doğu Patriği Dünya Süryani Ortodokslar Kilisesi Yüksek Başkanı Mar Ignatios II. Afram Kerim ve ona eşlik eden patriklik heyetini kabul etti.

Görüşmede el Esad Antakya ve Tüm Doğu Süryani Ortadokslar Patriği ve Dünya Süryani Ortodokslar Kilisesi yüksek başkanı olarak seçilen II. Afram Kerim’, kutlayarak yeni görevinde üstün başarılar diledi. El Esad kardeşlik ve hoşgörü kültürünün pekiştirilmesiyle birlikte tekfirci düşünceye karşı mücadele bilincinin yaygınlaştırılmasında patrikliğin rolüne dikkat çekerken bölgemiz ve dünya halklarının tekfirci düşünceler nedeniyle tanık olduğu sorunlara işaret etti.

Patrik II Afram Kerim Suriye halkının ulusal birlik ve vatanı savunmada muazzam bir örnek teşkil ettiğini ifade ederken, güvenlik ve istikrarın en kısa zamanda yurt topraklarının tümünde yeniden sağlanması dileklerinde bulundu. Patrikliğin teröre karşı savaşı ve kendi ülkesinin geleceğini belirleme hakkında Suriye halkına desteğini ifade eden Patrik II. Afram Kerim; bu bağlamda herhangi bir taraftan dış müdahaleyi reddettiğini belirtti.

1965 yılında Suriye'nin Kamışlı Bölgesinde dünyaya gelen Patrik II Afram Kerim, Amerikanın doğusunda Süryani Ortodokslar Patriği görevinden sonra Pazartesi günü yeni görevine seçilmişti.

SANA



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler