Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Suriyeli Süryani’ye zorla şehadet

Suriyeli Süryani’ye zorla şehadet

Suriyeli Süryani’ye zorla şehadet
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2739 Beğen : 0

Kako, İsveç Merkezli Asur Demokratik Örgütü’nün girişimleri sonrasında serbest bırakıldı. Hür Suriye Ordusu yetkilileri Kako’yu kaçıranların kendilerine ait birimler olmadığını söyledi. SAT-7 TÜRK’e konuşan Asur Demokratik Örgütü Başkanı Sait Yıldız, Ninos Kako’yu kaçıranların kimler olduğunu bilmediklerini belirterek “Kim tarafından kaçırıldığını bilmiyoruz, Hür Suriye Ordusu’nun kaçırdığına dair propaganda yapılmıştı fakat onlar kabul etmediler. Araştırmalarımız sonucunda o olmadığı anlaşıldı. Sonrasında da serbest bırakıldı.” dedi.

Kako’nun kendisiyle görüşme fırsatı olmadığını belirten Sait Yıldız, Suriye’de yaşayan akrabalarıyla telefonla görüştüğünü belirterek Kako’nun serbest bırakıldıktan sonra Türkiye’ye kaçtığını söyledi. Yıldız, geçen hafta da Süryani bir Suriye askerinin, birliğiyle Halep’ten Humus’a geçerken yolda yakalandığını fakat onun da serbest bırakıldığını açıkladı. Yıldız, “Suriye’de iki taraf da savaş durumunda. Bu tür esir düşme veya kaçırılma vakalarının artmasını bekliyoruz.” dedi.

HALEP’TE DURUM NORMAL

Suriye’deki Süryanile’in ülkedeki çatışma ortamından diğer uluslar gibi olumsuz etkilendiğini belirten Yıldız, ”Cezire, Kamışlı, Huseki gibi Türkiye sınırına yakın olan ve Kürtlerin çoğunlukta olduğu yerlerde durum sakin. Fakat ülkenin genelinde Kürtler için Araplar için durum neyse Süryaniler için de öyle. Halep’te 2 Süryani mahallesi var. İlk başlarda bu mahallelerde ufak çaplı çatışmalar olmuştu. Şimdi durum normal.” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler