Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Şili Katolik Kilisesi’nden 34 Episkopos İstifa Etti

Şili Katolik Kilisesi’nden 34 Episkopos İstifa Etti

Şili Katolik Kilisesi’nden 34 Episkopos İstifa Etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1500 Beğen : 0

Papa Françesko, geçtiğimiz hafta Şili Kilises’indeki pedofili skandalını görüşmek üzere Şilili episkoposlarla bir araya geldi. Associated Press’in haberine göre, Şili Kilisesi’ndeki pedofili skandalını görüşmek üzere Vatikan’da bulunan Şilili episkoposlar, Papa Françesko ile üç gün süren görüşmelerin ardından Şilili 31 etkin ve 3 emekli episkopos toplu istifalarını sundular.

İstifalarını sunan episkoposlar, “Durumumuzu Kutsal Baba’nın ellerine bırakıyoruz. O, her birimiz için özgürce karar vermesi adına ayrılıyoruz” diyerek mağdurlardan, Papa’dan ve Tanrı’nın halkından af dilediler.

Episkopos Fernando Ramos, basına yaptığı açıklamada, Papa ile görüşmeye “acı ve utanç içinde” geldiklerini belirtti. Papa’nın Şili Kilisesi’nin pedofili skandalı konusundaki tutumunu, “kesinlikle çok üzücü” olarak tanımladığını aktaran Ramos, Papa’nın istifaları kabul edip etmeyeceğini birkaç gün içinde karar vereceğini bildirdi.

Papa Françesko, önce Peder Fernando Karadima tarafından işlenen pedofili suçlarını örtbas etmekle suçlanan Şili Kilisesi’nin Başepiskoposu Juan Barros hakkında, bu suçu işlediğine dair bir kanıt bulunmadığını ve iddiaların gerçek olmadığını söylemişti. Ancak daha sonra konuyu yanlış değerlendirdiğini kaydeden Papa, rencide ettiği cinsel istismar kurbanlarından özür dilemiş ve konuyla ilgili “çok ciddi bir hata yaptığını” dile getirmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler