Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Saldırıya uğrayan kilise ibadete açıldı

Saldırıya uğrayan kilise ibadete açıldı

Saldırıya uğrayan kilise ibadete açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2378 Beğen : 0

ABD’de “ırkçı katliamın” yapıldığı Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi yeniden ibadete açıldı. Yüzlercekilisenin çanı ise saldırının gerçekleştirildiği kiliseyle dayanışma için çaldı.

Güney Carolina’nın Charleston kentinde “nefret saldırısı” sonucunda 9 siyahinin öldürüldüğü kiliseibadete açıldı. Binlerce kişi, kilisenin yeniden açıldığı ilk gündeki ayine katılmak için sıraya girdi.

Öldürülenler arasında bulunan kilisenin pastörü eyalet senatörü Clementa Pinkney olmadan yapılan ilk ayinde, katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Charleston kent yönetiminin “neşeli bir gürültü yapmak” çağrısıyla gerçekleştirdiği organizasyonla, kentteki tüm kiliseler ve ABD genelinde yaklaşık 100 kilisenin çanı, saat 10.00’da, halkın Mother Emanuel (Emanuel Ana) olarak andığı Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi ile dayanışma için çaldı.

Bush da bayrak çağrısına katıldı

Bu arada, Charleston’da siyahilerin gittiği tarihi kilisedeki saldırının zanlısı 21 yaşındaki Amerikalı Dylan Roof’un eyleminin ardından, ırkçılık ve köleliği sembolize eden konfederasyon bayrağının müzeler hariç hiçbir şekilde kullanılmaması çağrıları devam ediyor.

Eyalet kongre binasında asılı konfederasyon bayrağının indirilmesi çağrısına, sivil toplum kuruluşları ve Demokrat Partililer dışında Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkan aday adaylarından Jeb Bush da katıldı. Eski Florida Valisi Bush, Florida’da olduğu gibi Güney Carolina’da da bayrağın indirilmesi gerektiğini bildirdi.

Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 ABD Başkan adayı Mitt Romney de bayrağın indirilmesini istemişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler