Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rusya'da 'Yüzen Kilise' Yapıldı !

Rusya'da 'Yüzen Kilise' Yapıldı !

Rusya'da 'Yüzen Kilise' Yapıldı !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2702 Beğen : 0

Rusya’nın ilk yüzen kilisesini Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Kirill kutsadı.

Kuzey Ural bölgesinde Irtış ve Oba nehirlerinin birleştiği kavşakta kurulan kiliseye Kirill yatla gelerek ziyaret etti. Ortodoks Kilisesi Patriğine eşlik eden diğer kilise görevlileri kutsama töreninde ilahiler okudu.

Kilise, Rusya Liman ve Gemi Sahipleri Derneği’nin girişimleri ve Ortodoks Kilisesi Hantı-Mansiyski ve Surgutski bölge papazı Pavel’in katkılarıyla hizmete girdi.

Basına bilgi veren dernek yetkilileri, “Sibirya’nın iki dev nehri Oba ve Irtış’ın birleştiği kavşak alanı bizler için özel anlam taşımakta. Burada ise özel anlamı simgeleyen bir eşya yok. Biz de buraya yüzen kilisenin koyulmasına karar verdik. Bu fikrimiz büyük coşkuyla karşılandı.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Rus tarihçileri, iki nehrin birleşmesinin büyük güç anlamına geldiğine işaret ediyor. Bölgeye bu doğa manzarasını izlemek için özel turlar da düzenleniyor.

Rusya’nın ilk yüzen kilisesinin yüksekliği 8 metre, toplam ağırlığı ise 10 ton. Küçük olduğu için kilisenin içerisinde ibadet yapılması öngörülmüyor. Gemi ve diğer araçlarla kilisenin yanından geçen yolcu, balıkçı, turist ve işçiler Ortodoks kutsal mekana yaklaşarak kısa ibadet edebiliyor



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler