Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rus sınır muhafızları Başpiskopos Kliment’i gözaltına aldı

Rus sınır muhafızları Başpiskopos Kliment’i gözaltına aldı

Rus sınır muhafızları Başpiskopos Kliment’i gözaltına aldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2353 Beğen : 0

Rus Sınır Muhafızları, Ukrayna’nın ana kısmı ile Rusya tarafından işgal edilen Kırım arasındaki idari sınırda, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Kırım ve Akmescit Başepiskoposu Kliment’i sebep belirtmeden iki saate yakın gözaltında tuttular.

“Kırım’ın Sesi” haber ajansına konu ile ilgili açıklama yapan Başepiskopos, gözaltına alınma sebeplerinin ona açıklanmadığı, ayrıca Kırım’dan Ukrayna’nın ana kısmına çıkarken de gözaltına alındığını hatırlatarak,“Bu uygulama, daha önce idari sınırda Kırımoğlu, Çubarov ve Şukudjiyev’in başlarına gelen durumları hatırlatıyor. Onlarda bir zamanlar sınırda sorun yaşıyorlardı, şimdi ise yarımadaya girişleri tamamen yasaklanmış durumda” diye anlattı.

Geçen hafta, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Kırım ve Akmescit Başpiskoposu Kliment, Kırım Tatar temsilcileriyle birlikte Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) sonbahar oturumuna katılarak işgal edilen Kırım’ın sorunlarının tartışıldığı etkinliklere iştirak etmişti.

Kırım haber ajansına göre, AKPM oturumu sırasında Kliment, Avrupalı milletvekillerini işgal edilen Kırım’da yaşayan Ukrayna vatandaşlarını baskılardan korumaya çağırmıştı. Konuşmasında ayrıca Ukrayna kilisesi ve Ukrayna diline de yarımadada baskı yapıldığını belirten Başpiskopos, “Kiev Patrikhanesine bağlı olan Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Ukrayna milli, kültür ve ruhani hareketinin temeli olduğundan siyasi baskılara uğruyor. Söz konusu baskılar Ukraynalı toplumunun yok sayılmasına yol açıyor. Kırım’da Ukraince dili korunmuyor, geliştirilmiyor, baskıcı Rusya yönetim organları tarafından yok edilme tehlikesi mevcut” diye kaydetmişti.

Şubat 2015’te Kırım’ın Rusya’ya ilhakından sonra baskılarla karşı karşıya kalan Kırım’daki Kiev Patrikhanesi’ne bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin arsası Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) verildi. Kırım’ın Rusya’ya tarafından işgalinden sonra Kiev Patrikhanesi’ne bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin temsilcileri takibe ve baskıya uğradı. 2 Ukrayna Ortodoks Kilisesi kapatıldı. Ayrıca Sivastopol’deki (Akyar) Yunan Katolik Kiliseleri’ne de kilit vuruldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler