Hıristiyan Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Hıristiyan Haber Rus Ortodoks Kilisesi Monarşi ile Yönetim Taraftarı

Rus Ortodoks Kilisesi Monarşi ile Yönetim Taraftarı

Rus Ortodoks Kilisesi Monarşi ile Yönetim Taraftarı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Hıristiyan Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1606 Beğen : 0

Rusya’da farklı kesimlerde tarafından destek gören Monarşi ile yönetim biçimine, Moskova Patrikhanesi Metropoliti Volokolamsky İlarion katıldığı televizyon programında; “Kilisemizin içinde, monarşi ile yönetime yeniden geçilmesinden yana olan insanlar var. Eğer toplumumuzda bir gün bu konu tartışılacak hale gelirse, kilise bu tartışmada en aktif şekilde yer alacaktır” diyerek destek verdi.

Dindar kesimler arasında monarşi yanlılarının çok fazla olması ve Ortodoks Kilisesinin, ülkede monarşi ile yönetime destek gelmesi ile gündemde yer almaya devam ediyor.

Rossiya 24 kanalında “Kilise ve Dünya” adlı programa katılan Metropolit İlarion, monarşinin “avantajlarından” söz etti: “Bu yönetim şekli, tabii ki tarihte kendinden olumlu şekilde söz ettirdi ve diğer yönetim biçimlerine göre çok fazla avantajları var” ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyonu’na 3 yıl önce bağlanan Kırım Cumhuriyeti Başbakanı Sergey Aksenov, yaptığı açıklamada, Rusya’nın monarşi ile yönetimine destek vermişti: “ Batı medyasının önümüze sürdüğü şekliyle demokrasiye değil, kendi Ortodoks geleneklerimize ve manevi değerlerimize ihtiyacımız var. Rusya’nın bugün ihtiyacı olan yönetim şekli monarşidir” demişti. Bu açıklama üzerine Kremlin, “ Rusya’nın herhangi bir bölgesinde monarşi kurulması imkansız” karşıt açıklamasını yapmıştı.

Rus toplumunda farklı kesimlerce Monarşi ile yönetim şekli her ne kadar destek görse de yapılan Kamuoyu Araştırmaları Merkezinin anketine göre ise, Rus halkının % 22’si monarşiye geri dönülmesi fikrine karşı çıkılmadığını söylüyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler